“İyi ki varsınız”

14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Kırklareli’de görev yapan sağlık çalışanları “Ah Kara Tren” adlı Kırklareli Türküsü’nü seslendirdi. Coronavirüs Pandemisine karşı yoğun tempoda çalışan sağlık çalışanlarımız bu anlamlı video ile herkesin beğenisini kazandı. Video, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz başta olmak üzere birçok vatandaşımızdan beğeni mesajı aldı.

Coronavirüs Pandemisine karşı yoğun tempoda çalışan sağlık çalışanlarımız 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla  “Ah Kara Tren” adlı Kırklareli Türküsü’nü seslendirdi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. 2021 Yılı “Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı” ilan edildi. Bir yıldır süren coronavirüs pandemisinde gece gündüz canla başla çalışan sağlık personelimiz, bir Kırklareli Türküsü ile meslektaşlarının Bayramını kutladı.“ denildi. Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit’te Sağlık Personellerine “iyi ki varsınız” vurgusu yaparak açıklamada bulundu: “Uluslararası Sağlık Çalışanları yılında 14 Mart Tıp Bayramımız kutlu olsun. Kırklareli Sağlık Personelimiz, ülkemizde canla başla çalışan tüm sağlık personelleri için bir Kırklareli Türküsü seslendirdi. İyi ki varsınız.” İfadelerini kullandı.
Ak Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ‘da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık personellerinin çektiği videoyu paylaşarak tüm sağlık personellerinin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Minsolmaz: “14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, çekilen video14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun. "Ah tren, kara tren. O'dur yari götüren." 1915'li yıllar... Osmanlı Devleti'nin birçok cephede savaştığı, maalesef büyük kayıpların verildiği, vatan uğruna gidenlerin bir daha dönemediği günler. İnsanlarımızın tren istasyonlarında uğurlamak için ya da beklemek için sabahladığı günler. Canlarını istiklal ve istikbal uğruna feda edenlere yazılan bir türkü de, buradan, Kırklareli'mizden yükselmişti. Ruhları şad olsun! 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, İlimize ait bu türküyü yıllar sonra Kırklareli'de hizmet eden sağlıkçılarımız seslendirmiş. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, tüm dünyaya sağlık sistemiyle büyük bir ders veren Türkiye, sağlık personellerimizin 1 yılı aşkındır özveriyle durmadan hizmet vermesiyle övünç kaynağımız olmuştur. Fedakar sağlıkçılarımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Beni, Türk hekimlerine emanet ediniz." sözüne hakkıyla layık olmuşlardır. Dünya'mızı çepeçevre saran bu virüse karşı mücadele eden, günümüzün Kahramanları Sağlık Personellerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkülerimiz umuttur, vefadır, sevdadır. Sevda ile çalışan tüm sağlık personellerimizin, 14 Mart Tıp Bayramı'nı gönülden kutlarım!” dedi. (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol