İşverenlere teşekkür belgesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Milli İstihdam Seferberliğine” katkıda bulunarak İlimizde öncü olan firmalara, Kırklareli Valisi Osman Bilgin tarafından Teşekkür Belgesi verildi.

Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende, Vali Osman Bilgin, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan “Milli İstihdam Seferberliğine” katkıda bulunan firma sahiplerine teşekkür ederek belgelerini takdim etti.
Kırklareli’nin işgücü piyasa durumunu değerlendirerek, birlikte nasıl daha aktif rol alınabilir konularında bilgi alışverişinde bulunulan programda Vali Bilgin, teşekkür belgeleri verilen firmalarda toplamda 6250 çalışanın bulunduğunu, bu firmalar ile 2018 yılı içerisinde kurs ve programlar vasıtasıyla 1030 katılımcının 3 aydan 6 aya kadar asgari ücret düzeyinde ücretleri ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası primi ile Genel Sağlık Sigortası prim giderlerinin İŞKUR tarafından finanse edildiğini belirtti.
2018 yılı içerisinde Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbaşı Eğitim Programları (İEP) ve Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGIP) kapsamında en çok Kurs/program düzenleyen ilk 10 özel sektör firmasına istihdama katkılarından dolayı Vali Osman Bilgin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıogullu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altınteltarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol