İşverene “Normalleşme Desteği”

“Normalleşme Desteği’nden, 1 Temmuz 2020 tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneği’ne veya Nakdi Ücret Desteği’ne başvurmuş olan özel sektör işyerlerindeki, Kısa Çalışma Ödeneği’nden veya Nakdi Ücret Desteği’nden faydalandırılan sigortalıların, normal çalışma düzenine geçmesi halinde yararlanabilecekler.Normal çalışma düzenine geçen çalışanın, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması durumunda; işverenlerin SGK'ya ödeyecekleri primlerden 1.103,63 TL mahsuplaşma yapılacak. Normal çalışma düzenine dönen ve Ağustos ayında çalışmaya devam eden sigortalılar için SGK prim belgeleri 1-26 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek. Normalleşme Desteği’nden yararlanacak olan işyerlerinin e-SGK kanalıyla başvuru yapması yeterli olacak. 

Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Aytaç Babalıoğullu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık’aOda’nın yeni adresindeki hizmet binasında “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunarak, normal çalışma düzenine dönen işverenlere verilecek olan “Normalleşme Desteği” ile ilgili bilgiler verdi.
Ziyarette KTSO Başkanı Soner Ilık’a normal çalışma düzenine dönen işverenlere verilecek olan “Normalleşme Desteği” ile ilgili bilgiler veren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Aytaç Babalıoğullu şunları kaydetti:
“Normalleşme Desteği’nden, 1 Temmuz 2020 tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneği’ne veya Nakdi Ücret Desteği’ne başvurmuş olan özel sektör işyerlerindeki, Kısa Çalışma Ödeneği’nden veya Nakdi Ücret Desteği’nden faydalandırılan sigortalıların, normal çalışma düzenine geçmesi halinde yararlanabilecekler.Bu kapsamda, Kısa Çalışma’nın ve Nakdi Ücret Desteği’nin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ayı geçmemek şartıyla, her ay için kısa çalışma veya ücretsiz izinde geçen aylık ortalama gün sayısı ve asgari ücret üzerinden hesaplanan işçi ve işveren primi tutarında mahsuplaşma yapılacak. Normalleşme Desteği, Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından sektörel veya tüm sektörleri kapsayacak şekilde 6 aya kadar uzatılabilecek.
Normal çalışma düzenine geçen çalışanın, kısa çalışma ödeneği veya nakdi ücret desteği aldığı aylık ortalama gün sayısının 30 gün olması durumunda; işverenlerin SGK'ya ödeyecekleri primlerden 1.103,63 TL mahsuplaşma yapılacak.Normal çalışma düzenine dönen ve Ağustos ayında çalışmaya devam eden sigortalılar için SGK prim belgeleri 1-26 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.
Normalleşme Desteği’nden yararlanacak olan işyerlerinin e-SGK kanalıyla başvuru yapması yeterli olacak.Normalleşme Desteği’ne başvuru yapacak işyerlerimiz; Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesine giriş yaparak “e-SGK/İşveren/İşveren Sistemi/ Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama” ekranında yer alan '7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği' menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilecek.”
“Talep ve isteklerimizi ilgili
makamlara ulaştırmanızdan dolayı teşekkür ederim”
Kırklareli için gece gündüz demeden hizmet edebilmek için gayret gösterdiklerini anlatan Başkan Ilık, Oda yönetimi olarak Kırklareli’ndeki istihdamın arttırılarak, ekonominin canlanması için bugüne kadar yapılan ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Ziyarette Corona Virüs Salgını ile mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerle ilgili olarak Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan ile bilgi alışverişinde bulunarak, oda üyelerinin talep ve isteklerinin ilgili makamlara ulaştırılmasında gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan’a teşekkür etti.
Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan da sivil toplum örgütlerinin önemini bildiklerini bu sebeple her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Ziyaretin ardından Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Aytaç Babalıoğullu Oda personeline hayırlı işler dileyerek hal ve hatırlarını sordu. Başkan Soner Ilık’ta, Uzan ile Babaoğullu’ya Oda’nın yeni adresindeki hizmet binasını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol