Istrancaların asırlık tanıklarına tescil geldi

Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu ilimizdeki ağaçları tescil ettirmeye devam ediyor. 2019 ve 2020 yıllarında tescil edilen 5 bölgede 6 anıt ağacı daha olduğunu söyleyen Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem; “Doğal varlıklar çalışma gurubu çalışma ilkelerinden birisi de, doğal varlıkların korunması, ortaya çıkarılması, tanıtılması ve tescil edilerek, gelecek nesillere taşınmasıdır. Bu kapsamda Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Gurubumuzda ki arkadaşlarımızın, bölgemizdeki gönüllülerimiz ile yürüttükleri çalışmalar sonucunda birçok ağaç tespit edildi” dedi. 

Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem, ilimizdeki doğal hayatı korumak adına yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu çalışmalardan birisinin de anıt ağaç sayısını arttırmak adına olduğundan bahseden Göksal Çidem; “Istrancalar’da keşfedilmemiş veya tespit edilerek henüz tescil edilmeyen orman varlıklarımızdan, yüzlerce yıl yangın görmeyen bölgelerde asırlık meşe ağaçları ve korularımız var.
Kent Konseyimiz “Doğal varlıklar çalışma gurubu” çalışma ilkelerinden birisi de, doğal varlıkların korunması, ortaya çıkarılması, tanıtılması ve tescil edilerek, gelecek nesillere taşınmasıdır. Bu kapsamda Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Gurubumuzda ki arkadaşlarımızın, bölgemizdeki gönüllülerimiz ile yürüttükleri çalışmalar sonucunda birçok ağaç tespit edildi” ifadelerini kullandı.
“Anıt ağaç sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor”
Çidem açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Müracaatlarımızı yaptık. Bunun sonucunda anıt ağaç sayımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Çağlayık köyümüzde 2019 ve 2020 yıllarında tescil edilen 5 bölgede 6 anıt ağacımız daha oldu..
Çağlayık bölgesi için Mehmet Kaygısız başta olmak üzere, çalışma gurubumuzda ki arkadaşlarımıza, emek veren, katkı sunan, sahada araştırma yapan, Tescile öneren ve onaylayan kişi kurum ve kuruluşlara Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak teşekkür ediyoruz.” 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol