Istrancalarda Dantel Böceği istilası

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Istranca Ormanlarında yaşanan Dantel Böceği istilası hakkında açıklamalarda bulundu. Durum dolayısıyla arıların meşe balını toplayamadığı ifade edilirken, aşırı orman kesimi nedeniyle meşe ağaçlarının aile birey yapıları bozulduğundan Dantel böceğin istilası karşında güçsüzleştiği dile getirildi.

Istranca Ormanları Dantel Böceği istilası ile mücadele ediyor. Bu nedenle meşe ormanlarının sarardığı kaydedilerek, arıların meşe balını toplayamadığı belirtildi. DAYKO tarafından yapılan açıklamada; aşırı orman kesimi neticesinde ormanların güçsüzleştiği ve bu durumun istila ile birleştiğinde daha fazla etkili olduğunun altı çizildi. Güçsüzleşen ormanların kuru ormanlara dönüşme tehlikesi bulunduğu kaydedildi.
“Dantel böceği istilasıyla Istranca
ormanlarının meşeleri kavruluyor”
DAYKO yaptığı yazılı bilgilendirmede; “Dantel Böceği istilası, meşe ormanlarını sarartı. Arılar meşe balını toplayamadı. Dantel böceği istilasıyla Istranca ormanlarının meşeleri kavuruluyor.
Yaz ortalarında yaprakları sararan meşe ormanların görüntüsü alev alev yanan sessiz yangın misali.
Uzmanların aşırı orman kesimi ile meşe ağaçlarının aile birey yapıları bozulduğundan güçsüz kalan kalan meşeler, Dantel böceğin istilası karşında iyice güçsüzleşerek kuru ormanlara dönüşme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirler” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bilinçlendir ki korusun 08 Ekim 2020 Perşembe 22:16:33

    Orman katilleri katliamının yolaçtığı orman yoksa yağmur yok öyleyse hayat yok gerçeğini veren pratik ve pragmatik birkaç belgeseli internetle aktarıp toplumun sorunu sahiplenmesini sağlamalıdır DAYKO.