İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çiftçi, mesajında “Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz” dedi.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kurtuluş Savaşı'nda Türk milletinin tarihe geçen büyük bir mücadele verdiğini, en zor şartlarda bile yılmadığını ve her şeyini ortaya koyarak vatanına sahip çıktığını belirtti. Bu eşsiz mücadelenin ise vatan şairi Mehmet Akif' Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı'nın mısralarıyla ölümsüzleştirildiğini kaydetti. İstiklal Marşı’nda milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunun, ruh derinliğinin, gönül yüceliğinin, manevi değerlerinin, milli kimliğinin ve vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatıldığını kaydeden Vali Çiftçi, şunları söyledi;
“Mehmet Akif, Milli mücadelenin en çetin döneminde milletimizin şahlanışının sembolü olmuştur. Alçakgönüllü, vatanına aşık bir münevver olan Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat'a almamış, ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bu ince davranışıyla bir kez daha göstermiştir.
Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı'nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.
O gün savaş meydanlarında, vatanın her karışında verilen büyük mücadele bugün, bilimde, teknolojide, kültürde, sanatta, ekonomide, dış politikada, hayatın her alanında muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergileniyor. Bu hedefe ulaşmak şehitlerimize, gazilerimize ve milletimize karşı en büyük sorumluluğumuzdur.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol