İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı Temmuz ayı olağan  toplantısı İlimiz Valisi Orhan ÇİFTÇİ başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl             Müdürlüğünde yapıldı. Kırklareli İŞKUR İl Müdürlüğünün 2017 yılı ilk altı ayı içerisinde gerçekleştirilen  çalışmalarının değerlendirildiği  olağan toplantı 26.07.2017 tarihinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğünce 2017 yılı ilk altı ayı  içerisinde yürütülen çalışmalar hakkında Kurul Üyeleri bilgilendirildi. Kurulda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2017 yılı sonuna kadar aktif işgücü programları kapsamında yapılması planlanan faaliyetler de ele alındı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, İl Müdürlüğü olarak, işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen faaliyetlerden birisi olan işbaşı eğitim programları ile ilgili Kurul üyelerine bilgi sundu. İl Müdürü Hasan AKSOY, konuşmasında; Aktif işgücü piyasası programları kapsamında yürütülen Mesleki Eğitim Kursları ile İstihdam garantili işgücü yetiştirme kursları, özellikle de dezavantajlı grupların istihdama katılmalarının sağlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler, Toplum Yararına Programlar ve işsizlik sigortası ile ilgili çalışmalar hakkında Kurul Üyelerine bilgi verdi.
“Cumhuriyet tarihimizin en önemli istihdam teşviklerinden biri”
Aksoy, konuşmasında; “2017 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları neticesinde Bakanlığımızca ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı’ ilan edildiğini, bu kapsamda işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak ‘İlave İstihdam Teşviki’ uygulamasının hayata geçirildiğini, Cumhuriyet tarihimizin en önemli istihdam teşviklerinden biri olan ‘İlave İstihdam Teşviki’ sayesinde, işveren sigorta primi ve vergi yükünü karşılayarak istidamın artırılmasına destek veriliyor” sözlerini dile getirdi.
İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy açıklamasında; “İlave İstihdam Teşviki ile işverenlere yeni işe alacakları her çalışan için sigorta primi, gelir vergisi ve damga vergisi desteği sağlandığını, Özel sektör işyerleri sağlanan bu teşvikten herhangi bir bölge ve işçi sayısı sınırlaması olmaksızın faydalanabileceğini, İlave İstihdam Teşviki ile işverenlerin prim ve vergi yükü azaltılarak istihdamda artış sağlanmasının hedeflendiğini, işverenlerin, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalının 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülüklerinin karşılandığını, başka bir deyişle, işe giriş tarihinden önce İŞKUR’a kayıtlı işsiz olan, işe alındığı işyerinin 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave olarak 01/2/2017 ila 31/12/2017 tarihleri arasında işe alınan, her bir sigortalının işverene olan maliyetinin 1.404 TL’ye düşürüldü” dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna da değinen Aksoy; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca bu yıl “İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği’’nin de başlatılarak Kamuoyuna duyurulduğunu, konunun tarafları olan sivil toplum kuruluşları ve Kamu Kurumlarının temsilcilerinin katılımlarıyla HEDEF SIFIR DEKLARASYONU’NUN imza altına alındığını, bu kapsamda, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında, ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi, sahadaki uygulamaların analiz edilerek sektöre özgü strateji geliştirilebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yapılacağını belirterek, Bakanlığımız iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflemektedir.
Çocuklara, gençlere ve çalışanlara, tehlike ve riskleri önleme eğitimi verilirken sağlık ve güvenlik ile ilgili tavır ve davranışlar öğretilecek ve bunun neticesinde yaşamın her safhasında özellikle de iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanacaktır” sözlerini dile getirdi.
Müdür Aksoy, konuşmasını, “Sonuç olarak iş sağlığı ve güvenliği koşullarının istenen seviyeye getirilebilmesinin ancak işveren, çalışan, uzman, profesyonel, STK, kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere ilgili tüm tarafların konuya karşı hassasiyet gösterip bu hayati konuyu sahiplenmeleriyle mümkün olacağını,sağlıklı ve güvenli bir gelecek adına başlatılan seferberlik programıyla; iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin toplumsal düzeyde bilinç ve farkındalık oluşturulacak, tarafların iş sağlığı ve güvenliği kapsamında karşılaştıkları sorunlara yönelik çözümler geliştirilecektir” diyerek bitirdi.
Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Başol, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yrd. Bilal Kuşoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Muzaffer Akgül, Ticaret İl Müdür V. Mustafa Kurt, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Trakya Kalkınma Ajansı Temsilcisi M.M. Emre BEJİ, HAK-İŞ Konfederasyonu İl Temsilcisi Vedat Erkan Koç, Türkiye İşveren Sendikaları temsilcisi Mustafa Ciğercioğlu, TÜRK-İŞ Temsilcisi Ufuk Yaratan, Lüleburgaz Engelliler Derneği Başkanı Ömer Dağ katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol