İstihdam çalışmaları hız kazandı

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 3'üncü Olağan Toplantısı dün gerçekleştirildi. Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bu yıl ilk defa uygulanmaya başlayan “Sosyal Çalışma Programı” hakkında kurul üyelerine bilgiler verilirken, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin proje başvuruları ile ilimiz
genelinde açılması planlanan mesleki eğitim kursları değerlendirilerek karara bağlandı.

2019 yılının 3’üncü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı dün Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu, 2019 yılının ilk altı ayı içerisinde yürütülen faaliyetler hakkında kurul üyelerini bilgilendirirken, bu yıl ilk defa uygulanmaya başlayan Sosyal Çalışma Programı hakkında da kurul üyelerine bilgiler verdi. Babalıoğullu, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak maksatlarıyla toplumsal faydanın yüksek olduğu kamusal alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarının ve aynı zamanda geçici gelir elde etmelerinin sağlanması, İŞKUR ile olan iletişim ve iş birliklerinin artırılması hedefleriyle Kurumları tarafından Sosyal Çalışma Programının (SÇP) hayata geçirildiğini belirtti. Program kapsamında açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere 18 yaşını tamamlamış üniversite öğrencilerinin doğanın korunması, kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında çalışma yapacaklarını ifade etti. Dersleri devam eden, zorunlu staj yapan ve yaz okulundan ders alan öğrenciler ise programa katılamayacaklar. Haziran ayında uygulanmaya başlanan program Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla 3 ay süreyle haftada 3 gün olarak geçekleştirilecek. Programlar sayesinde gençler günlük asgari ücret düzeyinde gelir elde edecekler.
Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin proje başvuruları ile ilimiz genelinde açılması planlanan mesleki eğitim kurslarının değerlendirilerek karara bağlandığı toplantı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol