İstihdam Kurulu Nisan ayı toplantısı gerçekleşti

İl İstihdam ve Mesleki Kurulu dün saat 9.30’da İŞKUR İl Müdürlüğünde toplandı. İŞKUR’un çalışmaları ve 2016 yılında gerçekleştirilen programları değerlendiren kurulun başkanlığını Kırklareli Valisi Esengül Civelek yaptı. Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Nisan ayı toplantısı Kırklareli Valisi Esengül Civelek başkanlığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde yapıldı. 

Kırklareli İŞKUR İl Müdürlüğünün çalışmalarının değerlendirildiği olağan toplantı 20.04.2017 tarihinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, İŞKUR İl Müdürlüğünün 2017 yılı ilk 3 ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Kurul Üyelerine bilgi verildi. Kurulda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2017 yılı içerisinde aktif işgücü programları kapsamında yapılması planlanan faaliyetler yer aldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy toplantıda yaptığı konuşmasında; İl Müdürlüğü olarak,işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen faaliyetlerden birisi olan işbaşı eğitim programları ile,Aktif işgücü piyasası programları kapsamında yürütülen Mesleki Eğitim Kurslar ve İstihdam garantili işgücü yetiştirme kursları,özellikle de dezavantajlı grupların istihdama katılmalarının sağlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler,Toplum yararına Programlar ve işsizlik sigortası ile ilgili çalışmalar hakkında Kurul Üyelerine bilgi verdi.
Hasan AKSOY konuşmasının devamında, Ülke genelinde başlatılan ‘’ Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada ise;
ilimizde, işçiler, işverenler, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkârlar odaları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, emekliler ve engelli vatandaşımızla bir araya gelindiğini yapılan görüşmelerde gerek çalışanların gerekse yatırımcı ile işverenin çalışma hayatı ile ilgili sorunları, görüş ve önerilerinin ele alındığını belirterek, tüm meslek mensubu oda başkanlarının katılımıyla İlimizde ve Lüleburgaz ilçemizde faaliyette bulunan işyerlerin bazılarının ziyaret edildiğini, Çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında sayın Valimiz Esengül CİVELEK başkanlığında ilimizde faaliyette bulunan işyerlerinin sahipleri ve yöneticilerinin katılımıyla ilimiz ticaret borsası salonunda ve Lüleburgaz Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü salonunda iki kez toplantı yapıldığını bu toplantılarda ilimizde istihdamın arttırılması konusunda katılımcılara açıklamalarda bulunulduğunu sözlerine ekledi.
Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Veli Şen, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Muzaffer Akgül, Ticaret İl Müdürü Vekili, Osman Yeter Somer, KOSGEB İl Müdürü Mahmut Özkaya, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, Trakya Kalkınma Ajansı Başkan Vekili, M.M. Emre Beji, HAK-İŞ Konfederasyonu İl Temsilcisi Vedat Erkan Koç, Türkiye İşveren Sendikaları temsilcisi Mustafa Ciğercioğlu, TÜRK-İŞ Temsilcisi Ufuk Yaratan, Lüleburgaz Engelliler Derneği Başkanı Ömer DAĞ katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol