"İstifa edeceğimiz spekülasyon”

CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez’de Belediye başkanı adayının halen açıklanmamasının kamuoyunda merak yarattığını ve beklenti oluştuğunun farkında olduklarını kaydetti. Mevcut belediye başkanının aday gösterilmediği takdirde teşkilat olarak istifa edecekleri söylentisinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, henüz aday açıklanmayan Merkez ilçe, Pehlivanköy ve Üsküp beldesinin adaylarının yapılacak 2 Parti Meclisinden (PM) birinde açıklanacağını ifade etti. Kamuoyunun beklentisinin farkında olduklarını dile getiren Çobancık, bu durumu Genel Merkeze ilettiklerini merkezin de gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.
Söz Parti Meclisinde
Mevcut aday adayları dışında bir isimin aday gösterilmesi durumunun gündemde olmadığından bahseden İl Başkanı Çobancık, aday adayların içerisinden genel merkezin de uygun bulduğu adayın merkez için belediye başkanı adayı olacağının altını çizdi.
“MYK ilimiz için en doğru kararı verecektir”
Mevcut Belediye Başkanı dışında bir aday gösterilmesi halinde il ve merkez ilçe teşkilatları olarak istifa edeceklerinin kulislerde ve halk tarafından konuşulduğuyla ilgili soru sorulan Başkan Çobancık, bu durumun gerçeği yansıtmadığını ve kim aday gösterilirse gösterilsin arkasında olacaklarını vurguladı. Çobancık, “Partimizin en üst mercii kurultaydır. Kurultayda belli olan PM ve bu isimlerin içerisinden Genel Başkanımızın seçtiği MYK ilimiz için en doğru kararı verecektir. Biz de belirlenen adayların arkasında seçimlere girerek bütün belediye başkanlıklarını almakta iddialıyız” diyerek söylentilere cevap verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol