İşte dayanışma böyle olur!

9 Eylül günü Dokuzhöyük köyünde bir evde çıkan yangın, köyde büyük korku yarattı. Köy muhtarı Nazmi Kavcin’in Kırklareli Belediyesinden talep ettiği itfaiye ekipleri yangından 18 dakika sonra köye geldiler ve 11 saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldılar. Şimdi köy halkı da, muhtarı da Kırklareli itfaiye ekibine müteşekkir…
9 Eylül Cuma günü Merkez ilçeye bağlı Dokuzhöyük köyü büyük bir tehlike yaşadı. Ancak o tehlike tam bir dayanışma örneği veren Kırklareli Belediyesi İtfaiye ekiplerinin özverisi ile bertaraf edildi.

Köy sakinlerinden Şenol Yiğit’in evinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın yürekleri ağızlara getirdi. Yangının büyümeye başladığı andan itibaren köy muhtarı Nazmi Kavcin hemen telefona sarıldı ve Kırklareli Belediye Başkanına durumu izah etti. Ardından ekipler 2 arazöz, 2 itfaiye aracı, 1 paletli iş makinesi ve 2 kamyon ile birlikte 17 kilometrelik yolu 18 dakikada aşarak köye ulaştılar.
Bu arada İnece ve Karahalil Belediyelerine ait itfaiye araçları da köye ulaştılar ve yangın söndürme çalışmalarına destek oldular.
Köy muhtarı Nazmi Kavcin gazetemizi ziyareti esnasında yaptığı açıklamasında; “Gerçekten itfaiye ekipleri büyük bir çaba ve özveri ile adeta seferber oldular. 11,5 saatlik bir çalışma sonunda yangını kontrol altına aldılar. Çok şükür yangın büyümeden, başka hanelere sıçramadan söndürülmüş oldu. Gerek Kırklareli Belediye Başkanımız, gerekse Belediye Başkan Yardımcımız yangın söndürme işlemi esnasında sık sık şahsımı telefonla arayarak son durum hakkında bilgi aldılar. Durum normale dönünce de ‘geçmiş olsun’ dileklerini sundular” dedi.
Muhtar Kavcin müteşekkir…
O kara günde yanlarında olan herkese şükranlarını sunan Dokuzhöyük muhtarı Nazmi Kavcin açıklamalarının devamında şunları söyledi;
“Bu vesileyle başta Kırklareli Belediye Başkanı, yardımcıları olmak üzere tüm Belediyemize, itfaiye ekiplerimize, Belediye Başkan Yardımcısı Fettah Aygün’e, İtfaiye Müdürü Ali İhsan Demirer’e ve tüm çalışanlara gönülden teşekkür ediyorum.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol