Iste Trakya'nin Kadin vekil adaylari

12 Haziran Genel seçimleri öncesinde Trakya bölgemizde toplam on bir tane kadin milletvekili adayimiz bulunuyor. Yaklasan genel seçimler öncesi siyasi partiler bu sene kadin milletvekili adaylari üzerinde yogunlasti. Bölgemizde ise en fazla kadin milletvekili aday sayisi Tekirdag’da bulunuyor. Tekirdag da toplam yedi kadin milletvekili adayi bulunuyor. Ilimiz Kirklareli'nde ise sadece bir tane kadin milletvekili adayi bulunuyor. 

Edirne’den iki vekil adayi var

Edirne de 2 kadin milletvekili adayimiz meclise girmek için yarisacak. Edirne Kadin Adaylari listesi su sekilde olustu: Fatma Aksakal AKP 3. sira adayi oldu. Ekonomist olan Aksakal 1965 dogumlu.
Nurhayat Bozkurt Demokrat parti Edirne 1. sira milletvekili adayi oldu. Bozkurt Milletvekili adayligini açiklamadan önce egitim görevlisi idi. 
Ilimiz Kirklareli'nde ise kadin aday adaylarina pek fazla sans verilmedi. Kirklareli'nde tek kadin Milletvekili adayi Saadet Partisi’nden oldu. Åzehrimiz de Dilek Gündüz SP Kirklareli 2. sira milletvekili adayi oldu. 
 
En çok kadin vekil adayi Tekirdag’dan
 
Bölgemizde en fazla Tekirdag Ilinde kadin adaylara sans verildi. Tekirdag’da neredeyse her parti kadin vekil adayi gösterdi. Yaklasan seçimler öncesi Tekirdag'da kadinlar ev islerini birakip oy pesine düsecege benziyor. 
Tekirdag’da en dikkat çeken aday ise Özlem Yemisçi oluyor. Yemisci AKP 2. sira milletvekili adayi oldu. Evli ve 18 yasinda bir kiz annesi olan Yemisçi, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluslari arasinda ki isbirligini gelistirmek, kaynaklarin yerinde ve etkin kullanimini saglamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle çalismalarina devam eden Trakya Kalkinma ajansinin da  (Tekirdag, Kirklareli ve Edirne) kurul baskanligi görevini yürütmekte. Trakya Üniversitesi Insaat Bölümü mezunu olan Özlem Yemisçi 2005 yilinda Tekirdag ili en basarili is kadini ödülüne layik görülmüs olup 2005-2009 yillari arasinda Çorlu TSO yönetim kurulu üyeligi ile oda kalite yönetim temsilcisi olarak görev aldiktan sonra 2009 yili Çorlu TSO, Yönetim Kurulu Baskanligi görevine seçilmesiyle birlikte Türkiye'nin ilk ve tek oda baskani olma özelligini de kazandi. Yemisci basarilarini siyasetle birlestirmeye karar verdi. 
CHP Tekirdag'da 2 ve 4.ncü siralara kadin vekil adaylarini koydu. 1973 Malatya Hekimhan dogumlu Yüceer, ilkögretim, ortaokul ve liseyi Ankara'da tamamladi. Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi'ni bitirdi. Mezun oldugu günden beri Ankara, Samsun ve Tekirdag Çerkezköy ilçesinde Saglik Bakanligi kadrosunda hekim olarak çalisti. Özel sektörde isyeri hekimligi yapti ve hala meslegini sürdürmekte. 
Çok sayida mesleki egitim toplanti ve konferanslarina katildi. Türkiye Cumok Yönetim Kurulu üyeligi, Çerkezköy Cumok Kurucu Baskanligi, Çerkezköy ADD Yöneticiligi, ADD Üyeligi, Kadinlar Elele Dernegi Üyeligi, Tabip Odasi Üyeligi yapti ve halen sürdürmekte. Çerkezköy CHP Yönetim Kurulu Üyeliginden Tekirdag Milletvekili aday adayligi için ayrildi ve Tekirdag 2.sira milletvekili adayi oldu. 
4.ncü sira milletvekili adayi Gülferah Güral oldu. 1965 Malkara-Tekirdag dogumlu. Ilkokulu Tekirdag'da, Ortaokul ve liseyi namik Kemal Lisesi'nde bitirdi. Istanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1989'da mezun oldugu Namik Kemal Lisesi'nde 21 yil ögretmenlik yaparak emekli oldu. Birce Mühendislik Yönetim Kurulu Üyesi olan Güral evli ve 2 çocuk annesi. Has Parti de 6 milletvekili çikaracak olan Tekirdag'da 2 nci siraya Cansu Helin Yarar'I getirdi. 1981 yilinda Tekirdag'inin saray ilçesinde dogdu. Ilk ve ortaögretimini sarayda tamamladiktan sonra TÜ Tekirdag MYO iklimlendirme ve sogutma bölümünden mezun oldu. Daha sonra Eskisehir Anadolu Üniversitesi çalisma ekonomisi ve endüstri iliskileri bölümünü tamamlayarak özel bir sirkette muhasebe müdürü olarak is hayatina atildi. 2007 yilinda evlendi. 3 yil ögretmenlik yapti.
 Siyasete esi Erhan Yarar'in Türkiye Birlesik Isçi partisi'ndeki aktif görevi dolayisi ile hep yakin oldugu ama aktif siyasete prof. Dr Numan Kurtulmusun kurdugu HAS parti ile girdi. Tekirdag'da seçimde kadinlarin temsilcisi olmasi için HEPAR milletvekili adayi olarak Dilek Gündogdu'ya 4 siradan sans verdi. Gündogdu aktif yasantisini ev hanimi olarak devam ediyor. 
Demokrat Parti de Tekirdag da bir kadin milletvekili adayi gösterdi. DP altinci siraya Hamdi Pekbayi getirdi. Pekbay da aktif yasantisinda ev hanimi ve makine mühendisidir. Saadet partisi ilimizde oldugu gibi Tekirdag'da da bir tane kadin milletvekili adayi gösterdi. 
Mukaddes Seyis SP Tekirdag 6. sira milletvekili adayi oldu. Neredeyse seçime girecek çogu parti Trakya bölgesinde kadin vekil adaylarina sans verdi. Bunlarin en çekismelisi ise yedi kadin adayi ile Tekirdag'da gerçeklesecek gibi gözüküyor. 
Yaklasan seçimler öncesi bakalim Tekirdag hangi kadin milletvekili adayina sans verecek.  

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol