İşte Kırklareli’nin Milletvekili adayları

Siyasi partilerin 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacakları milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmeleri için belirlenen süre dün saat 17.00'de sona erdi. Böylece Milletvekili  adayları belirlenmiş oldu. AK Parti’de 22.ve 23. Dönem Kırklareli Milletvekilliği yapan Ahmet Gökhan Sarıçam 1. sırada yer alırken, 2. sırada İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, 3. sırada ise Neşe Kiraz yer alıyor. CHP’de ise mevcut Milletvekili Vecdi Gündoğdu ilk sırada yer alıyor. 2. sırada Fahri Özkan, 3. sırada ise Hatice Gül Bingöl bulunuyor. İYİ Parti’nin ilk sırasında Türker Yörükçüoğlu yer alıyor. 2. sırada Sibel Pişkin,     3. sırada ise Hilmi Kahraman var. Büyük Birlik Partisindeki sıralama ise şu şekilde; 1) Ercan Andaç, 2) Anıl Sarpdere, 3) Kemal Karakaş.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsamında siyasi partiler dün milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim ettiler. Saat 17.00’de sona eren başvuru süresinin ardından her ilin Milletvekili adayları da belirlenmiş oldu. Kırklareli’nde de merakla beklenen ilimiz milletvekili adayları kamuoyu ile paylaşıldı.

AK Parti

AK Parti’de 22.ve 23. Dönem Kırklareli Milletvekilliği yapan Ahmet Gökhan Sarıçam 1. sırada yer alırken, 2. sırada İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, 3. sırada ise Neşe Kiraz yer alıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi

CHP’de ise mevcut Milletvekili Vecdi Gündoğdu ilk sırada yer alıyor. 2. sırada Lüleburgaz Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Özkan, 3. sırada ise Hatice Gül Bingöl bulunuyor.

İYİ Parti

İYİ Parti’nin ilk sırasında Türker Yörükçüoğlu yer alıyor. 2. sırada 2018 Genel Seçimlerinde yine İYİ Parti Kırklareli Milletvekili adayı olan Sibel Pişkin bulunuyor. 3. sırada ise Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman var.

Büyük Birlik Partisi

Büyük Birlik Partisi'nin Kırklareli Milletvekili adayları da belli oldu. Partinin Kırklareli İl başkanı Ercan Andaç ilk sırada yer alırken, ikinci sırada genç bir isim var; Anıl Sarpdere. Listenin 3. sırasında ise Kemal Karakaş bulunuyor.

Halkın Kurtuluş Partisi

HKP, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne katılacak milletvekili adaylarının listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. Partiden yapılan açıklamada; “14 Mayıs seçimlerine yönelik milletvekili aday listemizi YSK’ye teslim ettik. ‘ABD-ABemperyalistlerine ve yerli uşaklarına, parababalarının vurgun ve sömürü düzenine karşı Demokratik Halk İktidarı’ sloganımızla katılacağımız 14 Mayıs seçimlerine yönelik 600 milletvekili adayımızdan oluşan listeyi Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettik. 81 ilde, 87 seçim çevresinde katılacağımız seçimlerde 600 milletvekili adayımızın 350’si işçi kardeşlerimizden, 200’ü kadınlarımızdan oluşmaktadır. 54 seçim çevresinde ilk sıradaki adaylarımız kadınlardır” dendi. HKP’nin Kırklareli milletvekili aday listesi şu şekilde: 1) MERAL KÜÇÜKOSMANOĞLU (EMEKLİ) 2) SACİT ERKAN (MÜHENDİS) 3) MEHMET KARACA (EMEKLİ) (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlısı olsun 14 Nisan 2023 Cuma 12:17:36

    Hayırlısı olsun. İyi de Gökhan Sarıçam ve Vecdi Gündoğdu ne alaka ? Bu vekilliğe doyulmuyor anlaşılan. Peki hani partiler yenilenecekti ?

  2. Mecbur bırakılmak 30 Nisan 2023 Pazar 14:34:33

    Kırklarelinin kaderi bu. Eski vekillere ve düşük profilli kişilere teslim edilmek.