İşte CHP'nin Kırklareli Milletvekili aday adayları

CHP Kırklareli İl Teşkilatı dün törenle seçim çalışmalarının startını verdi. Özgürlük ve Demokrasi Meydanında, Atatürk Anıtı önünde biraraya gelen partililer, iktidar mesajı verdiler. Partiden alınan bilgilere göre başvurusunu gerçekleştiren CHP Kırklareli Milletvekili aday adayları şöyle; Hakan Dedeoğlu, Burcu Sabancılar, Binnur Güdücüler, Emin Halebak, Erdem Erdin, Turgut Dibek, Vecdi Gündoğdu, Turabi Kayan, Ali Çakır, Fahri Özkan, Hakan Peran, Recep Zengin, İnci Tunç, Tayfun Okan Çobancık, Şeref Dinçer, Zevcan Acar, Yasemin Ertaş, Alaaddin Güncer, Tuna Soykan, Terzi Bora, Özgür Kaya, Ertunç Özün, Gül Hazer Bingöl, Zeki Akın, Mustafa Şener Birgün, Çiğdem Uluğ Kutlu. 

14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye genel seçimleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin 28. döneminin 600 yeni üyesinin belirleneceği seçim kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Teşkilatı dün seçim kampanyasının startını verdi. Dün saat 17.00 itibariyle sona eren Milletvekili aday adayı başvurları ile seçim çalışmalarını da başalatan CHP'de saat 13.00'de gerçekleşen açıklama itibariyle 25 milletvekili aday adayının başvurduğu kaydedildi. 
Parti binasında biraraya gelen CHP Kırklareli ailesi daha sonra Karaumur Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı boyunca yürüyerek, vatandaşları selamladılar. Ardından ilimiz Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan partililer burada saygı duruşunda bulundular, İstiklal Marşımızı okudular. Daha sonra söz alan Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul konuşmasında şunları kaydetti;
"Yolumuz belli. Hedefimiz belli. Gazi Mustafa Kemal’in devrimleriyle ışıl ışıl aydınlattığı çağdaş ve modern Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak için bugün buradan onun huzurundan sesleniyoruz. CHP ailesi olarak; Yerle bir ettikleri devlet işleyişini yeniden kurmak için partili Cumhurbaşkanlığını da içeren bu ucube sistemi bir an önce kaldırmak için, deprem felaketinde sorumluluğu olduğu halde bırakın istifayı bir özür bile dilemeyen sorumluları cezalandırmak için çadır satan namussuzlardan, 42 yerden maaş alan kan emicilerden hesap sormak için, 5’li çetelerin üzerine konduğu milyarlarca lira paramızı halkımıza vermek için bizden çaldıkları umudumuzu, yaşam sevincimizi geri almak için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak için çıktık bu yola. Yanımızda yoldaşlarımız var. Görünen, görünmeyen aynı yolun yolcusuyuz. Sözümüz var onlara. Deniz’lere, Mahir’lere sözümüz var. Ali İsmail‘e, Efe Demir’e sözümüz var. Gazi Mustafa Kemal’e sözümüz var. Herkes inansın. Bu kavgada yılgınlığa yer yok. Bu kavgada sizlerle omuz omuza olmanın gururunu bizlere yaşattığınız için de hepinize çok teşekkür ederiz. Sizlerle beraber buradan haykırıyoruz. Herkes duysun. Herkes bilsin. Sadece İzmir’in dağlarına değil, bu ülkenin sokaklarına da baharı getireceğiz."
İl Başkanı Gürcan Saatçi ise konuşmasında şunları ifade etti; "Öncelikle, ülkemizi derin bir yasa boğan depremlerde ve sel felaketinde hayatını kaybeden tüm canlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza ve bu felaketlerden etkilenen her bir vatandaşımıza can sağlığı ve acil şifalar diliyoruz. 
Kırklareli ilimizde de şu ana kadar bize ulaşan bilgiye göre 25 arkadaşımız milletvekili aday adayı başvurusunu genel merkezimize yaptı. Ben aday adaylarımızın çokluğunu, partimizin iktidarına olan inanca bağlayarak, büyük bir zenginlik olarak görüyorum. Aramızda milletvekili aday adayı arkadaşlarımız da var. Ben Kırklareli il örgütümüz adına ve il başkanı olarak şahsım adına tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor, bu sürecin partimiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. Aday adayı arkadaşlarımız çıkmış olduğu bu yolda aday olsunlar ya da olmasınlar hiç fark etmeksizin 14 Mayıs'a kadar sahada bizimle omuz omuza mücadele edeceklerdir. Bundan hiç şüphem yoktur. Değerli katılımcılar, Bugün, burada Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Örgütümüzün seçim kampanyasını başlatıyoruz. Biz bu seçime, il yönetimi olarak tam üç yıldır hazırlanıyoruz. Sandık sorumlusu, okul sorumlusu, bilişim sorumlusu arkadaşlarımızı aylar öncesinden belirledik. İlçe Başkanlarımız titiz bir çalışma yürüterek yarın seçim olacakmış gibi örgütlerini hazırladı. Teknik tarafta hazırlıklarımız da tamam. Bugün itibariyle de çalışmalarımızı başka bir boyuta taşıyoruz. Kırklareli genelinde her köye her mahalleye her beldeye gideceğiz. Her zaman dediğim ve yaptığımız gibi sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayacağız.
Gittiğimiz her yerde ilk olarak halkımızı dinleyeceğiz. Onların sorunlarını tek tek not alacağız. 22 Mart Çarşamba günü yani bugün, buradan Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndan, Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda sizlere söz veriyorum; Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde, partimizi Kırklareli' de birinci parti yapacağız."
Partiden alınan bilgilere göre başvurusunu gerçekleştiren CHP Kırklareli Milletvekili aday adayları şöyle; Hakan Dedeoğlu, Burcu Sabancılar, Binnur Güdücüler, Emin Halebak, Erdem Erdin, Turgut Dibek, Vecdi Gündoğdu, Turabi Kayan, Ali Çakır, Fahri Özkan, Hakan Peran, Recep Zengin, İnci Tunç, Tayfun Okan Çobancık, Şeref Dinçer, Zevcan Acar, Yasemin Ertaş, Alaaddin Güncer, Tuna Soykan, Terzi Bora, Özgür Kaya, Ertunç Özün, Gül Hazer Bingöl, Zeki Akın, Mustafa Şener Birgün, Çiğdem Uluğ Kutlu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ceketi koysa kazanacak 06 Nisan 2023 Perşembe 11:26:31

    Ceketi koysam iki vekil kesin denilen yerde eski vekillerin yeniden vekilolmak istemesi aç gözlülük. Diğer aday profili de malesef vasat. Olsun nasılsa kazanılacak iki koltuk var.

  2. Eski vekillerin yeni aday adaylarından farkı ne kaç dönem gidicek böyle

  3. fî tarihindeydi 14 Nisan 2023 Cuma 21:03:09

    Kerestenin biri "odunu koysam mebus seçilir" demişti görülen o ki halen halkın tercihleri değil tepeden inmecilerin dayatmaları geçerli.