İşte Başkanın mazeretleri

Kırklareli Belediyesi’nin hedefli olan 5 projeyi neden hayata geçiremediklerini kamuoyu ile paylaşan Belediye Başkanı geçtiğimiz Pazartesi günü halk toplantısı gerçekleştirdi. 2,5 yılda yaptıklarını halk ile paylaşan Belediye Başkanı, yapamadıkları projeler için ise mazeretlerini dile getirdi 

Beş büyük proje vaadi ile Kırklareli Belediye Başkanlığı’na atanan yerel yönetim, geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantı ile geçen 2,5 yıllık süreci değerlendirdi. Kırklareli halkı ile bir araya gelen Kırklareli Belediye Başkanı, özellikle gerçekleştiremedikleri projelerin nedenleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kırklareli Belediye Başkanı projelerini ve mazeretlerini sıraladığı halk toplantısında; “Belediyemizin hemen arkasındaki otoparkı çok katlı otoparka dönüştürmek istedik. Fakat önünde müze olarak kullandığımız bina vardı. O bina ki belediyenin ilk binası. Hal böyle olunca Edirne’deki Kültür Varlıklarını Koruma Kurumu’ndan projemizin onayını almamız lazım. Bakın belgesi burada. Hani Belediye Başkanı otopark yapacaktı? Ne oldu? Diyenlere biraz da yanıt olsun diye söylüyorum. Biz göreve gelir gelmez orada katlı otopark yapmak için kurula başvurduk. 2014’de başvurduk onayı 13 Ekim 2016’da çıkarabildik. Ne hikmetse bir el bizi sanki engelleme yoluna başvuruyor. Onu da sizlerin takdirlerine bırakıyorum. 2 buçuk yılda bir onay alınmaz mı Allah aşkına? Kurul tescilli bir bina varsa onun etrafındaki binaların onun üstüne çıkmamasına dikkat eder. Vilayet Meydanımızın da zamanı geldiğinde söyleyeceğim, Karakaş Mahallemizde kamulaştırma işleri bitmek üzere. Orada çok katlı bir otoparkımız olacak. Merak edenler için de söyleyeyim hafızam beni yanıltmıyorsa 7.5 Milyon TL civarında da paramız var otopark için.
Otogar mazereti
“İkinci sözümüz Otogar. Hani Kesimoğlu Otogar yapacaktı? Sevgili arkadaşlarım ben geldiğimde Dereköy-Pınarhisar kavşağında 18 dönümlük bir arazide işlem başlamıştı. Fakat kurum görüşlerinin alınması lazım. Yani bütün Bakanlıkların bu konudaki olumlu görüşlerini dosyaya ulaştırmaları lazım. Ben geldiğimde Ulaştırma Bakanlığı’ndan böyle bir onay gelmemişti. Parlamentodan gelmenin artısıyla zamanın Bakanı Sayın Lütfi Elvan’a gittim. Biz kahvelerimizi yudumlarken onay yazısı hazırlandı. Ben Kırklareli’ne gelmeden onay geldi. Hemen kamulaştırma işlemini başlattık. Hukuk devleti biz de yasalarla sınırlıyız. Yetkilerimiz yasalarla sınırlı. Arkadaşlarımız kamulaştırma işlemine başladı. 35 TL metrekare fiyatını çıkarttılar. Fakat mal sahipleri ortak, hisseli bir arazi, İstanbul’da yaşıyorlar. Dönümüne 150 TL istediler. Bu benim şahsıma alacağım bir arazi değil. Hukukla sınırlıyım. O zaman dedik ki mahkemeye gidelim. Uzlaşma olmayınca karşı tarafla da anlaştık. Mahkeme kararıyla rakamı ödeyelim. Tapumuzu alalım, inşaatımıza başlayalım dedik. Karar aşamasına gelince hakimin tayini çıkıyor. Yeni gelen hakim karar verecek dendi. Ardından adli tatil başladı. Ardından bir hakim atandı davamıza sevindik. Hakim FETÖ’cü çıktı. Şimdi bizim davamız var, hakimimiz yok. Hadi buyurun bakalım Kesimoğlu Otogar’ı nasıl yapsın?”
Belediye yeni hizmet binası mazereti
“Sevgili arkadaşlarım sözlerimizden bir tanesi hizmet binası. Biliyorsunuz ki mevcut hizmet binamız sizin hak ettiğiniz kalitede size hizmeti ulaştırmada engel teşkil ediyor. Bu çerçevede eski yumurta pazarına düşünüyorduk. Fakat tapuda gördük ki mezarlık. Oraya bina yapamıyoruz. Rektörlük binası epey bir zamandır benim aklımdaydı. Bizden önceki yönetimler zamanında belediyeye ait olan o arazi Kültür Merkezi yapılması düşüncesi ve şartıyla Kültür Bakanlığı’na tahsis edilmiş. Kültür Bakanlığı o binayı yapmış. Tam bitiş aşamasında Kırklareli’nde üniversitemiz kuruldu ve belediyemiz dışlanarak Kültür Bakanlığı, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Kırklareli Valiliği bir protokolle Kırklareli Üniversitesi’nin Rektörlük binası olarak tahsis edildi. Şimdi tahsisle ilgili yasal düzenlemeler der ki; Tahsis edilen arazi ya da bina amaç dışında kullanılıyorsa iade edilmek zorundadır. Bende göreve geldiğimde tespitler yaptırdım. Orada yazıyor “Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü” orada Kültür Merkezi olarak kullanılmıyor. İkincisi alınmış olunan ilk meclis kararını iptal eden yeni bir meclis kararı aldık. Çünkü biz o binamızı, yerimizi almak istiyoruz. Hizmet binası yapacağız. Üçüncüsü Sayıştay Denetçisi geldiğinde bu hukuksuzluğu gördü. Bizim denetim raporumuza ilave etti. Bende bütün bu verileri toplayarak Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Kültür Bakanlığı’na ve Valiliğe bildirdim. 18 Mayıs 2016 en son gönderdiğim yazı. Bekledik bir sonuç çıkmadı.
Hafriyat alanı
mazereti
Sevgili arkadaşlar her yerde olduğu gibi burada da inşaatlar yapılıyor. Hafriyat döküm sahasına ihtiyacımız var. Biz de aradık taradık, Koyunbaba yolunda eski bir maden ocağını bulduk. Doğada çürük bir diş gibi duruyor. Epey de büyük. Bizim ciddi anlamda ihtiyacımızı giderecek bir alan. Bununla ilgili başvurularımızı yaptık. Çalışmalar yapıldı. Biz dedik ki burası artık ömrünü tamamlamış bir ocak, hafriyatımızı oraya dökelim, üzerine de ağaç ekelim, çevreye de sahip çıkmış olalım. 10.06.2016’da kurum görüşü geldi. Gelen görüşte depolama alanı projesiyle ilgili, bizim projemizle ilgili herhangi bir çalışma genel müdürlüğümüzce uygun görülmemektedir denildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sayın Başkanım Makamlar mazeret üretme yeri değildir.

  2. aynen katılıorum konuğa makamlar mazeret üretme yeri deil

  3. Başkan...Sen ancak Alkollü sürücüye Ceza yazmasınlar diye Polis ile tartışırsın...Senin Belediyecilikle ne işin olur...Gel İstasyon Mahallesini bi gör...Çamur deryasında yüzüyoruz...

  4. At Yalanı.....Sen anladın onu.....:))