İşte AK Parti’nin aday adayları

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu 16 Kasım Cuma günü (dün) saat 17.00 itibariyle sona erdi. Kırklareli merkezde üç aday adayının daha dün başvurularını gerçekleştirmesi ile birlikte, AK Parti’nin ilimizdeki aday adayı sayısı toplamda 5’e yükselmiş oldu. Başvuru tarihi sıralamasına göre partinin aday adayları; Hikmet Yıldırım, Emin Tunç, Burak Süzülmüş, Cem Duran ve Fahrettin Özün isimlerinden oluşuyor. Parti bu isimlerle birlikte 18 Kasım Pazar günü temayül yoklamasını gerçekleştirecek.
Bilindiği gibi ilk aday adaylığı başvurusunu 9 Kasım Cuma günü Hikmet Yıldırım gerçekleştirmiş, basın mensuplarına düzenlediği kahvaltıda Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den aday adayı olduğunu açıklamış, kahvaltının ardından başvuru dosyasını parti binasında İl Başkanı Alper Çiler’e teslim etmişti.
13 Kasım Salı günü ise AK Parti Kırklareli esli İl Başkanı Emin Tunç aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren ikinci isim oldu. Tunç başvurusunu Ankara’da Genel merkeze bizzat yaptıktan sonra, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ı da makamında ziyaret etmişti. Başvurusunu sosyal medyadan duyuran Tunç; “Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurumuzu genel merkezde gerçekleştirdik. Allah hakkımızda hayırlı eylesin, İnşallah” dedi.
Dün ise üç isim daha aday adaylığını açıkladı. 12 Kasım tarihinden, 16 Kasım Cuma gününe uzatılan başvuru tarihinin bitimine saatler kala, aday adaylıklarını duyuran bu isimler Burak Süzülmüş, Cem Duran ve Fahrettin Özün oldu.
Süzülmüş Kardeşler Peynirciliğin yöneticilerinden, Kırklarelispor kulübünün eski yönetim Kurulu üyesi Burak Süzülmüş; dün öğleden sonra parti binasında İl Başkanı Alper Çiler’e eşi ile birlikte başvuru dosyasını teslim eden isim oldu.
Dün aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren bir diğer isim ise Cem Duran oldu. Son gerçekleştirilen Milletvekili seçimlerinde partisinden aday adaylığı da bulunan Duran, başvurusunu “Hayırlı olsun” temennileri ile birlikte İl Başkanı Alper Çiler’e yaptı.
Uzun yıllar Babaeski Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürüten Fahrettin Özün ise AK Parti’nin aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiği son isim oldu.
Başvurusunu yapan 5 aday adayı ile 18 Kasım Pazar günü temayül yoklaması gerçekleştirecek olan AK Parti’de son kararı Genel merkez söyleyecek. 10.00-16.00 saatleri arasında Kırklareli Halk Eğitim Merkezinde düzenlenecek olan temayül yoklaması Konya Milletvekili ve Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Şule Uygur koordinatörlüğünde düzenlenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol