İstasyon’da toz toprak hüküm sürüyor

Kırklareli’nin bir sokağı gibi alışıldı İstasyon Caddesi’nde süregelen çalışmalara...
Yaz aylarında toz toprak bitmeyen Cadde’de işletme sahipleri de müşterilerin azlığından şikayet ederken, vatandaşlar da Cadde üzerinde yürümenin mümkün olmadığı yönünde şikayetlerini dile getiriyor.
Bitmek bilmeyen İstasyon Caddesi’ndeki yenileme çalışmalarında çile yine cadde üzerindeki işletme sahiplerine ve halka kaldı. Daha güzel bir İstasyon Caddesi için başlatılan çalışmaların biteceği süre için açıklamalarda sürekli kısa bir süreden bahsedilse de o kısa sürenin sonu bir türlü gelmedi.

Zamanın göreceli bir kavram olmasının yanı sıra çalışmaların hali hazırda bulunan durumu da göz önüne alınınca bitti sözünü duymaya oldukça zaman var gibi görünüyor.
Cadde yürünmez halde
Çalışmalar kapsamında bir tarafın çalışma gerekçesiyle kapalı olmasının yanı sıra diğer tarafın da iş araçları tarafından kullanılması caddenin kullanılmaz bir hal almasına sebep oluyor. Hali hazırdaki durumun göz önünde bulundurulmasıyla birlikte, çalışmaların biteceği tarihi kestirmek oldukça zor gibi görünüyor.
İşletmeler sinek avlıyor
Çalışmalar kapsamında sökülen taşlardan dolayı işletmelere gidecek müşteriler de tercihini başka yerler için kullanıyor. Caddenin halinden dolayı vatandaşların da girmek istemediği işletmeler, müşterilerinin azlığından şikayet ediyor.
Yaz aylarında olması mecbur muydu?
Çalışmaların yaz aylarına denk gelmesi, güzel havalardan insanların en çok tercih ettiği caddeyi kullanılmaz hale getirdi. Bu yüzden Kırklareli’nin en canlı ve renkli caddelerinin başında gelen İstasyon Caddesi de tabiri caize halka kapandı.
Yeni bir çehre mi?
Yeni bir çehreye kavuşturulacağı ifade edilen İstasyon Caddesi’nde çalışmaların bittiği bir yol üzerindeki hal de görenleri düşündürüyor.
Eskisinden farkı yeni taş döşemelerinin olması “Ne gerek vardı?” sorusunu da akıllara getiriyor. Kırklareli’de bulunan daha öncelikli başka yollar ve adreslerin varlığından haberdar olanlar ise “Buna ne gerek vardı?” sorusu ile tepki gösteriyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kışın da olsa çamur deryası oldu denilecek belediyeler hep böyle yapsa ne gerek var yapmasa hiç hizmet yok ortası yok insanoğlunun..

  2. Eskisinin suyu mu çıkmıştı 03 Ağustos 2017 Perşembe 01:36:45

    Kimse kusura bakmasın da belediyenin yaptığı "dostlar alışverişte görsün" mantığı. Eski cadde pekala iyiydi. Buna ne gerek vardı. Şimdi yapılan çalışmalara bakıyorum sanki cadde bile eski İstasyon caddesi havasını taşımıyor. Kırklareli'nin çok daha hizmet gerektiren cadde ve sokaklarına da bakın başkan bey.