"İsminizin harfleri kadar enerji alıyorsunuz"

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Eğitim, Renk Enerji Uzmanı Hatice Kunt'un konuşmacı olarak katıldığı "Renklerin Psikolojik Özellikleri ve İnsan Sağlığına Etkileri Eğitimi" konulu etkinlik ile sağlık çalışanlarına eğitim verildi

15 Mart 2016 Salı günü Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilimizdeki sağlık çalışanlarına yönelik olarak "Renklerin Psikolojik Özellikleri ve İnsan Sağlığına Etkileri Eğitimi" (Renklerin Alternatif Tıptaki Yeri) konulu eğitim etkinliği düzenlendi. Renk Enerji Uzmanı Hatice Kunt'un konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit'in başta olmak üzere çok sayıda sağlık çalışanı ve vatandaş katıldı.
Kırklareli Şeker Depoları'nda dün saat 14.00'te gerçekleşen eğitim etkinliği, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çiğdem Cerit'in açılış konuşması ile başladı. Etkinliğin çıkış noktasının, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'in 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle sağlık personeli ile Renk Enerji Uzmanı Hatice Kunt'un buluşması önerisi olduğunu ifade eden Cerit konuşmasına, hafta sonu Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı.
Renk Enerji Uzmanı Hatice Kunt'u tanıtarak konuşmasına devam eden Cerit daha sonra mikrofonu Kunt'a devretti.
Kunt renklerin anlamını anlattı
Yöneticilik, bağcılık, meyvecilik, çiftçilik, müşavirlik, köşe yazarlığı, araştırmacılık, muhasebe müdürlüğü, özel hesap uzmanlığı, denetçi alanlarında yetişmiş ve Osmanlı'da kullanılan tıbbi bitkiler, bitki özlerini değerlendirme ve renklerin yaşamdaki yerleri ve insan psikolojisindeki etkileri konularında birçok çalışmaya katılmış olan Renk Enerji Uzmanı Hatice Kunt konuşmasında, renk analizi, renklerin anlamları ve etkilediği kişilikler, renklerin ilkyardım rehberi, renklerin hastalıklarda etkileri, gıdalarda renkler, mekânlarda renklerin kullanımı konularına değindi.
"Almadığınız enerji sıfır değer olarak gösteriliyor"
"Aslında herkesin bir sürü kimliği var ama herkes farkındalığının farkında değil" sözleriyle konuşmasına başlayan Kunt, renklerin enerjilerinin hem insanları, hem de hayvanları etkilediğini, renklerin etkilerinin hayvanlar üzerinde denenmekle birlikte, sıcak renkler soğuk renkler ayrımının da engelliler için yapılan çalışmalarda uygulandığını dile getirdi.
Gökkuşağındaki temel renklerinden bahseden Kunt konuşmasına şöyle devam etti: "Işık kırılır renklere dönüşür. Ama bir de sesler var. Fizikçiler bu ses dalgalarını tespit etmişler. Ve bu ses dalgalarına göre vibrasyonlar hesaplamışlar. Bilim adamları bu vibrasyonlara göre de kendi alfabelerini oluşturmuşlar. Alfabedeki harflerin vibrasyonu ile renkleri özdeşleştiriyorlar. Yani ışık kırıldı, renklere dönüştü, titreşimleri ses oldu, ses alfabe oldu, alfabe harf oldu, bu harflerden de anne babalarınız sizin isimlerini koydu. Eğer bir isimden geri dönersek, size hitap edilen harfler kadar enerji alıyorsunuz. Almadığınız enerji sıfır değer olarak gösteriliyor. Aldığınız enerjiden o harflere göre sağlığınız etkileniyor."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. umarım doktorlar ve hemşireler için güzel bir bilgi olur herkes kağıtlar ellerinde analızleri yaparken bir taraftan da sağlık müdürlüğünden internet üzerinden bilgi alınıyor Editör arkadaşım konuyu o kadar güzel anlamışsınız ki?

  2. Hatice kunt sizinle iletişime geçebileceğimiz herhangi bir iletişim adresi verebilir misiniz teşekkürler