İsimleri fidanlarda da yaşayacak

Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi’nde oluşturulan Şehit Göktan Özüpek ve Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı Ağaçlandırmasında dikilen fidanlara isimler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın  Birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar üretmek, uygulamak ve izlemek misyonu ile çalışmalarını Kırklareli ilinde devam ettirdiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman yaptıkları çalışmaların toplumsal düzeyde olumlu sonuçlar doğurduğunu söyledi.
Karaman, Bakanlık olarak başta çocuklarımız olmak üzere dezavantajlı tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını, yerelde Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını, projelerini ilimizin sorunlarını çözme odaklı gerçekleştirdiklerini, yaptıkları çalışmalarının toplumsal anlamda farkındalık amacı taşıdığını söyledi. Karaman; "Böylelikle çocuklarımız, kadınlarımız, engelli ve yaşlılarımız, şehit gazi yakınlarımızın yaşadıkları sorunlara çözümler arıyoruz. Bu kapsamda başta çocuklarımıza yönelik olmak üzere ilimizde bir çok projeyi yürütüyoruz. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanları sunmak amaçlarıyla oluşturulan Okul Destek Projesi kapsamında Bakanlığımız SED Hizmetinden yararlanan çocuklara akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.
Projenin uygulanabilirliği, riskleri, avantajları, sürdürülebilirliğini değerlendirmek amacıyla Proje pilot uygulama ile faaliyete geçirilmiştir. Pilot uygulama kapsamında Kırklareli, Ağrı, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Konya, Muğla Samsun, Şırnak, Trabzon ve Yozgat olmak üzere 23 il belirlenmiş ve yaklaşık 2000 SED Hizmetinden yararlanan 6 ve 8. Sınıf aralığında okuyan çocuklar kapsama alındı. Pilot iller seçilirken; illerin eşit coğrafi dağılımı, sosyo-ekonomik, demografik ve coğrafik özellikleri göz önünde bulundurulmuştur" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Okul destek projesinin  ilimizde uygulanmasının, yapılan bu proje ile sosyal hizmet desteği alan ailelerimiz ile geleceğimizin sahibi çocuklarımızı yalnız bırakmadıklarını sosyal hizmet desteğine ihtiyaç duyan tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Bu proje kapsamında yapılan sosyal ve sportif faaliyetler ile sosyal kaynaşma duygusunun geliştirildiğini, milli ve manevi değerler eğitimi için çalışmalar yaptıklarını, bilimsel temelli eğitimler için Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olduklarını yaptıkları eğitim çalışmalarının bilimsel temelli günümüz dünyasının koşullarına uyum sağlama gayreti taşıdığını söyledi. Çağımızın sürekli gelişen değişen değerlerine uyumun zorluklarını hatırlatan Karaman, ailelerimize sosyal hizmet desteği sağlarken çağın gereklerine uygun, insanı merkeze alan çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Mehmet Karaman, ilimizde yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi, proje Koordinatörü Erdal Tekin ve proje ekibine çocuklar ve aileler ile yaptıkları çalışmalar neticesinde teşekkür ederek böyle genç ve dinamik bir ekibin ilimizde toplumumuzun yapı taşı olan ailelerimize yönelik çalışmaların önemi belirterek konuşmasını bitirdi.
  Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi  proje Koordinatörü Erdal Tekin ise; Pilot illerden birinin Kırklareli olmasının sevindirici olduğunu, bu proje ile Bakanlığımız sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklarımızın ve ailelerimizin gönül tellerine dokunduklarını belirtti. Projenin geçen yıl hayata geçirildiğini 2017 yılı için Kırklareli ilinde 28 çocuğumuz ve ailelerinin projeden yararlandığını, 2018 yılı için bu sayıyı 36 ya çıkardıklarını söyledi. 2017 yılında  çocuklarımızla manevi kültürümüzü yaşamak ve bu hususta çocuklarımıza milli ve manevi değerler  kazandırarak  tarihsel dokularımıza uzanan geziler yaptıklarını, ilk gezilerini İstanbul ili için diğer kültürel geziyi de Bursa ili olarak belirlediklerini ifade etti. Yapılan tarihsel gezilerle birlikte çocuklarımızla sosyal ve sportif faaliyetlerde gerçekleştirdiklerini, yapılan kültürel geziler sonrası çocuklardan ve ailelerinden olumlu dönütler aldıklarını, çocuklar ve ailelerdeki ışığın kendilerini daha çok motive ettiğini söyledi. 2018 yılı içinde çalışmalara başladıklarını, ilimizde bulunan diğer kamu ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olduklarını, çocuklar ile yapacakları etkinliklerin ilimizde kalıcı değerler oluşturulmasını istediklerini belirtti. Bu kapsamda daha önce Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerlekesinde oluşturulan Şehit Göktan Özüpek ve Afrin Şehitleri Hatıra Ormanı Ağaçlandırmasında dikilen fidanlara isimler verildi.
Etkinlikte başta Kırklareli Üniversitesi Rektörü ile Şehit Göktan Özüpekin annesi ve diğer aile bireyleri daha önce dikilen fidanlara kendi isimlerini verdiler. Etkinliğin amacı, çocuklarda doğa sevgisi ile birlikte milli ve manevi değerler konusunda farkındalık yaratmak, doğayı seven, koruyan, doğaya kendilerinden bir hatıra bırakan çocuklarımız etkinliğin sonunda memnuniyetlerini dile getirdiler. Katıldığı etkinlikten dolayı mutlu olduklarını, doğaya kendilerinden bir hatıra bırakırken kendileri için bu vatan toprağına düşmüş yiğitlerinde aziz hatıralarını yaşatmalarının çok güzel bir anı olduğunu belirttiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol