“Işığın ışığımız, yolun yolumuzdur”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, ‘Uğur Mumcu’yu Anma, Adalet ve Demokrasi Haftası’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yaşamı boyunca barış, kardeşlik ve özgürlüklerin savunuculuğunu yapmış, Atatürk’ün devrimleri ışığında, çağdaşlaşma yolunda ülkesinin aydınlık geleceği için canı pahasına mücadele etmiş örnek bir kişilik olan Mumcu, bıraktığı eserlerle; bilge kişiliği, engin öngörüsü, analiz ve değerlendirmeleriyle hala yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” dedi.

‘Uğur Mumcu’yu Anma, Adalet ve Demokrasi Haftası’ dolayısıyla CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu bir basın açıklaması yaptı. Gündoğdu açıklamasında, bundan 30 yıl önce bugün karanlık güçlerin aracında bombalı saldırısına uğrayan Uğur Mumcu’nun yaşamı boyunca barış ve özgürlüğü savunduğunu ifade etti. Gündoğdu açıklamasında şu görüşlere yer verdi; 
“24 Ocak 1993`te, karanlık güçler tarafından arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu alçakça katledilen araştırmacı gazeteci yazar Uğur Mumcu`yu ölümünün 30.yıl dönümünde saygıyla, özlemle anıyoruz.
Yaşamı boyunca barış, kardeşlik ve özgürlüklerin savunuculuğunu yapmış, Atatürk’ün devrimleri ışığında, çağdaşlaşma yolunda ülkesinin aydınlık geleceği için canı pahasına mücadele etmiş örnek bir kişilik olan Mumcu, bıraktığı eserlerle; bilge kişiliği, engin öngörüsü, analiz ve değerlendirmeleriyle hala yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.
Dün, cinayetlerle susturulmaya çalışılan gazetecilerin bugün baskı ve sansür tehdidi ile karşı karşıya kalması, halkın gerçek ve doğru haberleri alma özgürlüğü üzerindeki yasakçı ve tahammülsüz zihniyetin değişmediğini göstermektedir.
Tüm baskı, sindirme ve yıldırma politikalarına rağmen; gerçeklerle yüzleşmek istemeyenlere karşı, dün olduğu gibi bugün de kalemini, ekranını, mikrofonunu kiraya vermeyen, sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam eden, toplumun aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasına çaba gösteren aydın, gazeteci, yazar ve düşünürler ülkemizin yüz akı olarak demokrasi mücadelenin ön saflarında yürümeyi saygıyla sürdüreceklerdir. Kimse onları yıldıramaz, durduramaz.
Bu duygularla; Karanlıkların üzerine cesaretle bıkmadan yürüyen, kişiliği, düşünceleri, yazdıkları ve yaşam felsefesi ile halkını uyaran, aydınlatan usta gazeteci, yazar Uğur Mumcu ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla ve özlemle anıyorum.” (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol