“İşgalcilere, işbirlikçilere ve emperyalizme karşı kazanılmış en büyük zafer olan Cumhuriyeti’miz tarihimizdeki en köklü dönüşümdür”

(CHP) Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, Ekim Cumhuriyet Bayramını yayınladığı mesajla kutladı. Güncer mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızın büyük bir kurtuluş mücadelesinin ardından kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’mizin 97. Kuruluş yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.
İşgalcilere, işbirlikçilere ve emperyalizme karşı kazanılmış en büyük zafer olan Cumhuriyeti’miz tarihimizdeki en köklü dönüşümdür. Cumhuriyet, bir milletin uyanışı, halkın yönetimde söz sahibi olduğu büyük bir devrimdir. Gücünü halkın eşitliği ve bütünlüğünden alan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kimsesizlerin kimsesi’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama ve kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan Ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır.
29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise Ulu Önder Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, gazi ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol