“İşçilerin geriye alınması konusunda elimizden geldiği kadar kararnamenin sonucuna göre müdahil olacağız’’

Toplantının açılışında Kırklareli’nin geçtiğimiz hafta son yolcuğuna uğurlanan Şehidi Uzman Çavuş Anıl Yalap’a bir kez daha Allah’tan rahmet dilendi. Yerel gündemin değerlendirilmesinde öne çıkan başlıklar hakkında konuşmalar gerçekleştirildi. Toplantıya İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı, MYK üyesi Hamiyet Gülaçar, CHP Merkez İlçe adına Gülçin Güre Çam, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Aldemir, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Nurşen Deyrin katıldılar. Ülke ve yerel gündem hakkında kapanış konuşmasını yapan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık açıklamalarında şu satırbaşlarına değindi;
‘’1 kişi de olsa, 90 kişi de olsa bizim için hepsi değerlidir’’
Güvenlik soruşturmaları sonucundan Kırklareli Belediyesi’nde 14 işçinin görevine son verilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’Partimizin belediyelerde güvenlik soruşturmaları konusunda genel merkezden bütün belediyelerimize gelen bir genelge var. Bu genelge ile belediyelerimizin çalışanlarına sahip çıkması gerekiyor. Genel merkezimiz şu konuda ısrarlı; partimizde bizzat çalışan, temizlik işlerinde, diğer görevlerde bulunan arkadaşların güvenlik soruşturması nedeniyle görevlerine son verilmesi ya da görevlerine devam edemeyecekleri konusunda bir sıkıntı yaşanıyor. Devlete müsteşar almıyoruz arkadaşlar. Temizlik işçisi alıyoruz. Orada görev yapacak hizmetli insanları alıyoruz. Güvenlik sorunu bu kadar endişe edecek, sıkıntıyla uğraşılacak konular değil.
Kırklareli Belediye başkanımızla da ben bu konuyu Gürcan Başkanımla beraber görüştüm. Geriye alınması konusunda elimizden geldiği kadar kararnamenin sonucuna göre müdahil olacağız. Sadece Kırklareli Merkez için değil, Türkiye’nin her yerinde benzer sıkıntılar var. Edirne’de de benzer sıkıntılar var. 90 kişiden oluşuyor. Bizim Kırklareli’nde 14 kişiden oluşuyor. 1 kişi de olsa, 90 kişi de olsa bizim için hepsi değerlidir. Belediyelerimizin bu konuda sahiplenilmesi hakkında kararname gelmiş, çalışmalar yapılıyor’’ dedi.
‘’Partimiz bu konuda da önlemlerini alıyor’’
8 Nisan Dünya Romanlar Günü münasebetiyle olağan toplantıda açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, roman vatandaşların çarpıcı eğitim ve istihdam verilerini paylaştı. Çobancık; ‘’Roman vatandaşlarımızın %24’ü hiç okula gitmemiş. %43’ü ilkokul mezunu, %21’i ilköğretimden terk, %8,4 ortaokul mezunu, %2 lise mezunu, binde 4’ü üniversite mezunu. Roman vatandaşlarımızın %3,5’u sigortalı olarak çalışıyormuş, %96’sı kayıt dışı çalışıyor. Gerçekten bu ayrımcılığın da farklı bir göstergesidir. Partimiz bu konuda da önlemlerini alıyor. Elimizden geleni bu konuda yapacağız. Özellikle eğitim konusunda kitapları bedava vermekle bu iş olmuyor. Okullara ulaşım konusunda bizler de benzer problemleri yaşıyoruz. Okullardaki yoğunluklar konusunda hep beraber konuya dikkatinizi çekmek istiyorum’’ dedi.
‘’Kararlı bir tutum sergilememiz gerekiyor’’
Ülke gündeminden başlıkları değerlendiren Çobancık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun maaşı hakkında söylenen bir cümleyi eleştirdi. Çobancık; ‘’Alın teri ile helal kazanılmış bir memuriyet maaşı ile kimse laf edip dalga geçemez! Bu konuda çok kararlı bir tutum sergilememiz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi kendi genel başkanının kimin olacağına üyeleriyle delegeleriyle karar verebilir’’ dedi.
’’Hiç hoş olmayan maddeler var’’
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilecek olan torba tasarıda su kaynakları ve orman için hoş olmayan maddeler olduğunu ifade eden Çobancık; ‘’Hiç hoş olmayan maddeler var. Özellikle su kaynakları resmen kooperatiflerimizin elinden alınacak. Özellikle orman ile ilgili biliyorsunuz rantın olduğu yerler genellikle deniz kenarlarıdır. Büyük bir talandan partimiz endişeli. Bunun için de bir muhalefet şerhi hazırlanmış durumda’’ dedi.
Çobancık’tan zam açıklaması
Konuşmasında zamlara da yer veren Çobancık; ‘’Elektriğe son 4 ayda, %11,95 oranında bir zam geldi. Partimizin yaptığı araştırmaya göre benzine yüzde bin zam gelmiş. 2000 yılında 0,58 TL olan benzin fiyatı 2018’de şu an 5,7 TL’ye geldi. Notlarımı hazırladıktan sonra öğrendiğim kadarıyla bu akşam (Dün) da mazota zam geliyor. Vay çiftçimizin haline’’ dedi.
‘’Konuyla ilgili yetkili izinleri aldık’’
OHAL ‘in kaldırılması için yapacakları eylemi partililere duyuran Çobancık açıklamalarında şunları dile getirdi; ‘’OHAL bildiğiniz üzere en büyük sıkıntımız. Şimdi sizlere bir davette bulunacağım. 16 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 12.00 ile 13.00 arasında 81 ilde eşgüdümlü olarak yapılması planlanan ‘’OHAL değil, demokrasi’’ eylemlerine başlıyoruz. Biz de Kırklareli örgütümüz olarak, sivil toplum kuruluşlarımız olarak Öğretmenevimizin karşısında Özgürlük Meydanı’nda şimdilik oturma eylemi şeklinde ilerleyen günlerde biraz daha farklı eylemlerimiz olacak. Konuyla ilgili yetkili izinleri aldık. Tüm partililerimizin katılımını bekliyoruz’’ dedi. Toplantı İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık’ın açıklamalarından sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol