İşçiler mağdur olmaya devam ediyor

Sağlık sektöründe faaliyet gösteren taşeron firmalar aracılığıyla çalışan sağlık personelinin “bayramının” “yasa dönüştüğü” ortaya çıktı. Bazı taşeron firmaların, sendika ücretlerini ödemeyi geciktirdiği öğrenildi. Kırklareli Merkez ve Babaeski başta olmak üzere birden fazla alanda çalışana sahip bazı firmaların, sendika ücretlerini ödemeyerek çalışanlara büyük mağduriyet yaşattığı iddia edildi.

Türkiye genelinde, sendika ücretlerinin ödeneceği işçiler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ancak sağlık çalışanlarının sevincini, ızdıraba çeviren bazı taşeron firmalar devletin kalkınma politikasını da adeta baltalıyor. Ödenecek sendika paralarının sorumlu kurum tarafından taşeron firmaya ödenmesine karşılık, halen işçilere her hangi bir ödeme yapılmadığı iddia edildi.
Kırklareli'nde merkez ve Babaeski'de sağlık alanında çalışan taşeron işçiler halen sendika ücretlerinin ödenmesini beklediği bildirildi. Yapılması gereken ödemelerin halen yapılmadığı ve bu nedenle
Kırklareli Sağlık Müdürlüğü’nce, işçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için gerekli her türlü takip ve ikazın yapıldığı belirtildi.
Yasal süreç başlatıldı
Alınan bilgiye göre Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, sendika ücretlerinin ödemesini geciktiren bazı taşeron firmalar karşısında harekete geçerek yasal takip başlattığı ayrıca söz konusu firmalara uyarı yaptığı öğrenildi.
Merkez ve Babaeski'de büyük
mağduriyet var
Kırklareli Devlet Hastanesi ve Babaeski Devlet Hastanesi'nde güvenlik, temizlik gibi bir
çok alanda işçisi olan bazı firmaların, sendika ücretlerinin ödenmesini geciktirerek işçilerine büyük mağduriyet yaşattığı bilgileri kamuoyunda her kesim tarafından şu sıralar sıkça dile getiriliyor. Bununla ilgili olarak Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’nün de müdürlük olarak yapması gerekeni yaptığı, ifade edilirken sürecin de
takip edildiğini bildirdi. Çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için firmalara dair hukuki sürecin de başlatıldığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol