İşbilen’den Siyasete Dönüş Sinyalleri!

Uzunköprü'de 2009-2019 yılları arasınca Cumhuriyet Halk Partisinden 10 süreyle belediye başkanlığı yapan ve son yerel seçimlerde partisi tarafından aday gösterilmeyen Enis İşbilen’in ismi o günlerde başta İYİ Parti olmak üzere AK Parti, DSP ve Demokrat Parti ile anıldı. İşbilen, İYİ Parti’nin ittifak kapsamında aday çıkartmayacağını açıklaması ve diğer partilerle de isteği ortamı bulamamasıyla yeniden aday olmamıştı. CHP’de siyasete devam etme kararı alan İşbilen’in ismi son olarak önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilliği için anılmaya başladı. İşbilen de bu iddiaları teyit edercesine son günlerde sokağa inerek esnaf ve kahvehane ziyaretlerini sıklaştırdı. 

Görev yaptığı 10 yıllık süreçte ilçenin en tartışılan belediye başkanları arasında yer alan Enis İşbilen’den siyasete dönüş sinyalleri geliyor. 10 Yıllık görev süresinde en çok eleştiri aldığı konuların başında gelen ‘halka inemedi, vatandaşlarla bir araya gelmedi’ söylemlerinin aksine son günlerde esnaf ve kahvehane ziyaretlerini sıklaştıran İşbilen bu anların fotoğraflarını da sosyal medya hesabından sıkça paylaşmaya başladı. Gazi Caddesi esnafı, vatandaşlar ve Mescit Mahallesinde kahvehaneleri ziyaret eden İşbilen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ziyaret ettiği kişileri de etiketlemeyi ihmal etmiyor. Son günlerde sosyal medya hesabını aktif kullanmasıyla siyasete döneceğinin sinyallerini veren İşbilen’in ismi bir süredir milletvekilliği adaylığı ile anılıyordu. 2019 yılından bu yana siyaseti bıraktığı ile ilgili bir demeci bulunmayan İşbilen’in son ziyaretleri ve paylaşımları ile milletvekilliği adaylığı ile ilgili iddiaları pekiştirdiği görülüyor. 10 Yıllık görev süresinde sık sık çıktığı yurt dışı seyahatleri, halka inememesi ve su- yol gibi problemler ile anılan İşbilen’in destekçileri ise çalışmaları devam eden Doğalgaz projesi ve temelden çözülen su probleminin İşbilen’in girişimleri işe çözüldüğünü ifade ediyor. Roman vatandaşlarında da ayrı bir sempatisi bulunan İşbilen’in önümüzdeki seçim döneminde siyasete dönüp dönmeyeceği ise merak edilmeye başlandı. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. çekilin köşenize artık 20 Ağustos 2022 Cumartesi 08:10:59

    Sadece beylik laflar ötüp makamı dışına çıkıp dışarıyı görmemiş va zamanları da geçmiş bu geçkinler yerine dinamik aydın ve kafakola gelmeyecek kişilik ve irade sahibi yeni genç çehreler halk insanları gerekiyor siyaset arenasında mert meydanında