“İş Kulübü ile Mesleğimi Seçiyorum Projesi”nde imzalar atıldı

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “İş Kulübü ile Mesleğimi Seçiyorum” Projesi İşbirliği Protokolü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan tarafından imzalandı. İmzalanan proje ile lise son sınıf öğrencilerinin İŞKUR ve işgücü piyasasını tanıyarak geleceğe yönelik mesleki ve kişisel seçenekler hakkında bilgilenmelerinin
sağlanması hedefleniyor. 2-5 gün süre ile verilecek eğitimler Kırklareli Merkez’de pilot olarak seçilen ortaöğretim okullarının son sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç Babalıoğullu ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan  tarafından “İş Kulübü ile Mesleğimi Seçiyorum” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı. İmzalanan proje ile lise son sınıf öğrencilerinin İŞKUR ve işgücü piyasasını tanımaları; geleceğe yönelik (mesleki, kişisel vb.) seçenekler hakkında bilgilenmeleri; kararlarını kendilerine uygun olarak vermeleri;  kendilerine uygun meslek seçimi için bilgi ve becerilere ulaşmaları; ilgi alanlarını geliştirmeleri; iş başvurusu ve aşamaları hakkında bilgi sahibi olmaları; özgeçmiş oluşturma ve iş görüşmeleri uygulamalarıyla deneyim kazanmaları hedefleniyor.

Bireylerin en kısa zamanda en uygun işe yönlendirilmesine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı olan İş Kulübü birimi meslek seçimine ilişkin bilgi ve rehberlik yoluyla öğrencilere uygun ve sağlıklı mesleki kararlar vermelerinde yardımcı olacak. 2-5 gün süre ile verilecek eğitimler Kırklareli Merkez’de pilot olarak seçilen ortaöğretim okullarının son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol