İş-Kur’un yeni hizmet binası için çalışmalar başladı

Kırklareli’nde resmi kurumların hizmet binaları ile ilgili revizeler devam ediyor. İlimizde hastanenin taşınması ile başlayan bu süreç, yakın zamanda tamamlanacak olan yeni adliye binası ile devam edecek. 

Geçtiğimiz Şubat ayında ihalesi yapılan yeni İş-Kur binasının arazisinde çalışmalar başladı. Eski tekel binası olarak adlandırılan bölgede yapılacak olan İş-Kur binasıyla ilgili daha önce bir açıklama yapan Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, bodrum, zemin ve 4 katlı betonarme karkas olarak inşa edilecek yapının 3310 m2’den oluştuğunu ifade etmişti.
Kırklareli büyümeye aday?
İş-Kur binasının tamamlanmasıyla resmi daireler anlamında yeni bir kimliğe bürünme yolunda ilerlemeye devam edecek Kırklareli büyümeye aday bir konumda. Kırklareli Üniversitesi’nin Kayalı Kampüsü’ne taşınmasıyla başlayan süreç; yeni yerine taşınan Devlet Hastanesi, 2018 yılı bitmeden Eriklice yolu üzerine taşınacak olan adliye, yapımı bitmek üzere olan 112 Acil Çağrı Merkezi, otogar ve kapalı Pazar yerinin inşaatlarını tamamlanması ile devam edecek. Resmi kurumların ve kentin kritik yapılarının şehir dışına taşınması, imarsal büyümeye oldukça verimli katkılar sunuyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Herhalde bu denli israf uzun zamandır yaşanmamıştı. Yazıktır günahtır ayıptır israf haramdır. Bunlar da israftır. Veremli bir vatandaşın elindeki viral kanı toplu taşımanın tüm tutunma aparatlarına bulaştırması gibi bu vebal de toplumun boynuna ve ayaklarına dolanır bugününe ve yarınına tesir eder.