İnternet Kafeler dikkat

Bilgisayar ve internet ortamının git gide arttığı  günümüzde internet cafeler yaygın olarak kullanılıyor. Hergün yüzlerce müşterinin gelip gittiği kafeler bazı uygunsuz durumlarıda gözler önüne seriyor. Yasalara göre 12 yaş altı ve öğrenci kıyafeti bulunan çocukların böyle yerleri kullanması yasaklanırken, kafe işletmecileri bu yasağa uymuyor. Daha fazla kar etmek için kuralları hiçe sayıp okuldan kaçan öğrencileri kafelerinde barındıran işletme sahiplerine cezai yaptırım uygulanması bekleniyor. Öğretmenlerin bir anlık açığından faydalanarak okulu terk eden ve marifetmiş gibi kafelere koşan öğrenciler velilerini zor duruma sokuyor. Veliler okulda olduğunu sana çocuklarının kafelere gittiğini duyunca şok oluyor.
Son olarak oğlunu okul saatleri içinde kafede yakalayan bir baba böyle işletmelere ceza kesilmesi gerektiğini belirterek; "Biz çocuklarımızı her an kontrol altında tutamayız. Evden çıkıp okula gidiyorlar ve öğretmenlerine emanet ediyoruz.
Fakat öğretmenlerinin bir anlık dalgınlığından faydalananlar böyle kafelere kaçabiliyor. Bizim sitemimiz konulan yasaklara rağmen kafe işletmecilerinin çocuklarımızı orada barındırması. Madem 12 yaşından küçük ve okul kıyafetiyle öğrenci alınmayacak denildi, almamaları gerekiyor. Bu konuda ki denetimler çok yetersiz" dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. tek tip öğrenci kıyafetimi kaldiki ayrım yapılsın.....