İnternet Altyapısının Yetersizliği Aileleri Zorda Bıraktı

Okulların yaz tatiline girmesiyle gurbette yaşayan torunları ile buluşmak için yollarını gözleyen ilçemize bağlı köylerimizdeki nine ve dedelerin bugünlerde içi bir hayli buruk. Köylerdeki internet altyapısızlığı yüzünden torunlarının artık köylere gelmek istemediğini ifade eden yaşlı bireyler torunlarını görmek için çareyi İstanbul, Çerkezköy ve Çorlu gibi evlatlarının yaşadığı şehirlere gitmekte  buluyor. Birçok aile de yıllık izinlerini köylerinde geçirmek için okulların kapanmasına göre ayarlarken bu sefer de çocuklarının direnişi ile karşılaşıyor. Neredeyse tüm köylerimizde yaşanan bu problem için özellikle dedeler ve nineler yetkililerden yardım bekliyor.

Çağımızın en büyük sosyal alanı olarak karşımıza çıkan internet artık tüm yaştan çocukların en fazla vakit harcadığı mecra haline dönüştü. Okul sezonu boyunca derslerden dolayı internete ara vermek zorunda kalan minikler yaz tatilinde dilediğince oyun oynamak ve internette vakit geçirmek için karne gününü bekliyorlardı. Okulların kapanmasıyla tablet, telefon ve bilgisayar gibi teknolojik aletler ile hasret gideren çocuklar ailelerin köy tatili planlarını da ertelemesine yol açıyor. Artık her cihazda bulunan internet bağlantısı üzerinden sosyal ağlar vs. vakit geçiren çocuklar köylerdeki hem mobil hem de kablolu internet altyapısının yokluğundan dolayı köyüne gitmek istemiyor. Köylerde torunları ile hasret gidermek için yolları gözleyen dedeler ve nineler de bu durumdan oldukça şikayetçi. İnternet altyapısının eksikliğinden dolayı artık torunlarının köylerimize gelmek istemediğine dikkat çeken yaşlı bireyler sorunun biran evvel halledilip ücretine bakmaksızın köy evlerine internet bağlatacaklarını ifade edip, “Yeterki torunlarımız ile bir arada olalım” diyorlar.
AİLELER DE ‘İKİ ARADA
BİR DEREDE’ KALIYOR
Avrupa’ya en yakın noktada bulunan ilçemize bağlı neredeyse tüm köylerimizde yaşanan bu sorun aileleri de zorda bırakıyor. Yıllık izinlerini tatillerini köyünde geçirmek için çocuklarının yaz tatiline göre endeksleyen aileler çocukların direnişi ile karşılaşıyor. İnternet çekmediği için köylerine gitmek istemeyen çocukları ikna etmeye çalışan ebeveynler yetkililerden acil çözüm istiyor. Hem mobil hem de kablolu olarak internet sorununa dikkat çeken aileler bir yanda anne, baba ve memleketleri ile hasret gidermek isterken bir yandan ise çocuklarını kırmamak için çaba gösteriyor. 2022 yılında bu gibi bir problem ile karşı karşıya kalan aileleri şimdi zor bir sınav bekliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. üstyapının bozukluğu 27 Haziran 2022 Pazartesi 15:36:05

    Altyapıların her türlüsüne yansıyor