"İnsanlık bir olursa, zulüm yerle bir olur"

Kırklareli Genç Memur Sen Üniversite Teşkilatı dün bir araya gelerek Türkmenlere karşı yapılan saldırıları kınadı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kırklareli Genç Memur Sen Üniversite Teşkilatı Komisyon Başkanı Cemal Kayabaşı şu ifadelere yer verdi; "Bugün mazluma sahip çıkma günü. Bugün Esed'e, Putin'e, DAEŞ'e, İran'a ve zulme ortak olan bütün zalimlere, canilere ve vahşilere karşı olduğumuzu haykırma günü.
Genç Memur-Sen olarak insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz.
Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar.
Katil Rusya'yı, katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık.
Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Bu duygularla Bayırbucak Türkmenlerine destek çağrımıza Esed'e ve tüm zalimlere lanet haykırışımıza katkı veren bütün kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol