İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları görüşüldü

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarına devam ediyor. Safet Üresin başkanlığında gerçekleşen 3.birleşimde meclis gündem maddelerini görüşmeye devam etti. 5 Şubat Pazartesi günü saat 11.00’da gerçekleşen birleşimde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. Meclis bir sonraki birleşimini 6 Şubat Salı günü (bugün) saat 11.00’da gerçekleştirecek.

Kırklareli İl Genel Meclisi, Şubat ayının 3.birleşimini 5 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirdi. Saat 11.00’da başlayan meclise Safet Üresin başkanlık etti. Şubat ayının gündem maddelerinin görüşüldüğü birleşimde 3 partinin üyeleri hazır bulundu. Şubat ayı 2.bileşimine ait tutanak özetlerinin kabul edilmesi ile başlayan toplantı, diğer gündem maddeleri ile devam etti.
Yerleşik Konut Alanı
Birleşim, gündemin ikinci maddesi ile devam etti. Maddenin konusu, ilimiz merkez ilçesi Paşayeri Köyü’nde bulunan “Mevcut Konut Alanı” amaçlı olan taşınmaz üzerinde “Yerleşik Konut Alanı” amaçlı uygulama imar planı yapılması hakkında teklif görüşülmesi idi. Teklifin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi meclis üyeleri tarafından uygun bulundu. Teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Erikleryurdu yerleşik alanının yeniden tespiti
Gündemin sonraki maddesi Babaeski İlçesine bağlı Erikleryurdu Köyü’nün yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi konusu görüşüldü. Erikleryurdu’nun mevcut yerleşik alanı dışına evler kurulmaya başlanması üzerine yerleşik alanın yeniden tespit edilmesi istendi. Madde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İtiraz dilekçesi görüşüldü
Gündemin dördüncü maddesi; Kızılcıkdere köyünde bulunan Akaryakıt, LPG ve Servis İstasyon Alanı olması için bir plan geçtiğimiz aylarda İl Genel Meclisi’nde görüşülmüştü. Onaylanan karara itiraz gelmesi üzerine konu meclisin Şubat ayı gündemine alındı. Fikret Aksoy tarafından yazılan itiraz dilekçesi mecliste okundu. Konu Şubat ayı gündeminde çözülmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Gündemde 8.madde olarak görüşülecek madde 5.maddeye, 9.madde olarak görüşülecek madde ise 6.maddeye çekildi. 5.maddede Pınarhisar’da bulunan Cevizköy köyünde ki köy yerleşik alanının yeniden tespit edilmesi teklifi görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor okundu. 3 partinin de olumlu oy kullandığı rapor kabul edildi. 6.madde olarak görüşülen, Merkez ilçeye bağlı Kapaklı köyünün yerleşik alanının yeniden tespiti hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan rapor görüşüldü. Partiler rapor hakkında olumlu oy kullandılar. Konu hakkında rapor oy birliği ile kabul edildi. 6’ıncı maddenin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Meclis bir sonraki birleşimini 6 Şubat Salı günü saat 11.00’da toplanacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol