İmamoğlu Kırklareli’ndeydi; “Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu dün Kırklareli’ndeydi. Kırklareli Belediye Başkanlığının ev sahipliğinde ilimize gelen İmamoğlu ilk olarak Atatürk Evini ziyaret etti. Daha sonra Kırklareli esnafını ziyaret eden İmamoğlu saat 13.30’da Belediye binası önünde Kırklarelililere seslendi. İmamoğlu konuşmasında şunları kaydetti;
“2023 yılı, Cumhuriyet’imizin 100’ncü yılı. Başka şeyler konuşmak isterdik. Başka hedefleri bugün bu meydanda anlatmak isterdik. Ancak, öncelikli yapmamız gereken sorumluluklarımız var. Nedir bu sorumluluklar? Öncelikle demokrasimizi raylarına oturtacağız. Bu memlekette hak hukuk, adalet unsurlarını tekrar güçlü bir şekilde memleketimizin önüne koyacağız. Aynı zamanda eğitimden ekonomiye, sağlıktan tarıma, aklınıza gelebilecek bütün unsurlarla ilgili yoğun bir çalışmanın içerisinde olacağız. Yani yeniden bir yapılanma, bir revizyona ihtiyacı var memleketimizin. Memleketimiz, büyük kayıplar yaşadı. Son yıllarda ciddi sorunlar yaşadı. Bu sorunları rehabilite edecek, düzeltecek bir döneme ihtiyacımız var. Onun için yola çıkıyoruz. Onun için büyük bir ittifak ortaya koyuyoruz. Onun için uzlaşıyoruz. Bu memleketin böyle bir iktidar dönemini, 100’ncü yılında hep birlikte kazanacağız.
“İktidar istiyoruz. Niçin? Bir avuç insan değil, bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık. Biz, bu memleketin gençleri, çocukları, hayallerini bu ülkenin sınırlarının dışına değil, bu ülkenin topraklarınsa gerçekleştirmeleri için yola çıktık. Bu memleketin insanları, tarım yapmadan topraklarını ekip biçmeden, üretmeden değil, memleketimizin her köşesinde, topraklarında bereket fışkırsın diye yola çıktık. İşte böylesi bir dönemde sorumluluk alacağız. Bu memlekette kadınların sıkıntıya düştüğü, şiddete uğradığı, kadınların hak ve özgürlüklerinin siyasi pazarlık yapılmadığı bir memleket olsun diye yola çıktık. Biz, biz bu ülkede, 100’ncü yılında Cumhuriyet’in, dünyanın 21 yüzyılında, kız çocuklarımızın okullara gidemediği, eğitimi yeterince alamadığı, memleketin neresinde olursa olsun, özellikle kız çocuklarımızın hiçbir şiddete maruz kalmadığı bir ülke olmak için yola çıktık.
Çok önemli bir zaman dilimindeyiz dostlar. Hepimiz, geleceğimizi düşünüyorsak, çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünüyorsak, yarını düşünüyorsak; derhal hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Amasız, fakatsız; efendim sağcıymış, solcuymuş, ocuymuş, bucuymuş, yok. Memleketimin en kuzeyinden en güneyine, en batısından en doğusuna, her yurttaşımızla, 86 milyon insanımızın birini bile ayırmadan, her vatandaşımızla bu yolculuğa çıkacağız. Biz, bir aile iktidarı kurmaya gelmiyoruz. Biz, partili insanların yetki sahibi olduğu bir ortamı kurmaya gelmiyoruz. Biz, devletin kadrolarında, bu ülkenin evlatları sınavlarda haksızlığa uğrayarak değil, liyakatiyle yükselen bir ülke var etmek için geliyoruz. İşte onun için en büyük zenginliğinden faydalanan bir iktidar olacağız.”
İmamoğlu konuşmasının ardından Edirne’ye doğru yola çıktı. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol