İmam Hatipli öğrencilerin TÜBİTAK vizyonu

Türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu ile milli eğitim bakanlığı iş birliği ile düzenlenen TÜBİTAK bilim fuarı destekleme programı kapsamında 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde dün bilim fuarı düzenlendi. Kırklareli Genelinde sadece; Kırklareli Sağlık Meslek Lisesi, Kırklareli  Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kırklareli Atatürk Lisesi'nde düzenlenecek olan bilim fuarında öğrencilerin yaratıcı fikirleri ve ileriye dönük yaptıkları bir çok düzenleme Türkiye'de ses getirmeye hazırlanıyor.
TÜBİTAK bilim fuarı çerçevesinde düzenlenen Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bilim fuarında 105 öğrenci ve 20 öğretmen yaklaşık 2 ay süren hummalı bir çalışma sonrası el ve akıl becerilerini Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen yetkililer ve öğretmenleri ile gururla paylaştılar.
24 farklı proje ile TÜBİTAK kapsamında görücüye çıkan öğrencilerin öğretmenlerinin cümleleri ise ortak kelimelerden oluştu. Yaptıkları çalışmalarından dolayı hepsinle gurur duyduklarını belirten öğretmenler şunları söyledi;
"Fen bilimleri, sosyal bilimler ve din ilimleri alanında yapılan bu çalışmada alanında özgünlüğe sahip 24 projenin geliştirildiği bu etkinliğin temel amacı bilimi okullarda uygulanabilir bir etkinliğe dönüştürülmektedir. Öğrencilerin bilimsel meraklarının üst saflara ulaşması ve bunların tatmin edilmesi her zaman övünç kaynağımız olan İmam Hatip mensubiyeti adına bizler için gurur kaynağıdır."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol