İlkokul öğrencilerine vergi vermenin önemi anlatıldı

Kırklareli Defterdarlığı, vergi bilincinin geliştirilmesi ve gönüllü ödeme alışkanlığının attırılması amacıyla 30’ncu Vergi Haftası’nda etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda dün Atatürk İlkokulu ve Hamdi Helvacı İlkokulu öğrencilerine verginin toplumun kalkınmasında ve ekonominin büyümesinde sahip olduğu rolün önemi anlatıldı.

Kırklareli Defterdarlığı olarak vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü ödeme alışkanlığının arttırılması, idare ile mükellef ilişkilerinin daha uyumlu hale getirilmesi için etkinlikler düzenleyen defterdarlık yetkilileri, hafta kapsamında ilkokul öğrencilerine de vergi vermenin ülkemiz için ne denli önemli olduğunu anlattılar.  Ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ziyaret edildi.

Hamdi Helvacı İlkokulu’nda yeniden öğrenciler için bir söyleşi programı yapılırken, bu söyleşinin ardından Ziraat Odası ve Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne ziyaret gerçekleştirildi.
30’ncu Vergi Haftası dolayısıyla okullardaki vergi konulu söyleşiler ve kurum ziyaretleri hafta boyunca devam edecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. spartaküsleri kandırmak zor 27 Şubat 2019 Çarşamba 16:24:25

    "Yarınların biatçı oy verenleri vergi verenleri ve can verenleri olacak olan sizler; oy toplar vergi ödemez ve vatan içinse katiyen can vermez oligarkın tebası olarak daha erkence bugünden gelecekteki hizmetlerinizi öğrenmeniz farzdır" koşullanımına maruz bırakılmaktadır öğrenciler...