İlknur Bilgin, Külliyede düzenlenen “Çocuk İşçiliği ile Mücadele” toplantısına katıldı

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in eşi İlknur Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “Çocuk İşçiliği ile Mücadele” temalı toplantıya katıldı.
Gerçekleşen toplantıda Emine Erdoğan tarafından yapılan konuşmada, çocuk işçiliği ile mücadelenin devletin öncelikli gündemleri arasında yer aldığını belirtti. Tüm dünyada ucuz işgücü olarak görülen çocukların ülkelere maliyetinin çok ağır olduğunu söyleyen Erdoğan, “Ne yazık ki farklı sektörlerde çalıştırılan çocuklarımız eğitimden mahrum kalıyorlar.

Zihinsel ve ruhsal sağlıkları olumsuz yönde etkileniyor. Geleceğe yatırım yapabilecekleri bu en özel dönem, zor koşullar altında geçiyor. Büyüdüklerinde kendilerine yetemeyen, özel desteğe muhtaç kişiler hâline geliyorlar” dedi.
Toplantıda, Gönül Elçileri Projesi kapsamında Trakya Üniversitesi tarafından yetenekli çocukların müzik eğitimi alması sonucu kurulan çocuk korosu da mini bir konser verdi.
Emine Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenen toplantıya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve İçişleri Bakanı’nın eşi Hamdiye Soylu da katıldı. Toplantı, aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.
Emine Erdoğan'ın daveti üzerine 21 Kasım 2018 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen “Çocuk İşçiliği ile Mücadele” temalı toplantıya katılan İlknur Bilgin, kendisinin de bir eğitimci olarak Çocuk İşçiliği ile Mücadele konusunda ne gerekiyorsa yapılacağını ve takipçisi olacağını belirtti. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol