İlk işlem yapıldı

İğneada Limanköy’de yeni faaliyete geçen Deniz Hudut Kapısı'ndaki ilk işlem AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın da katılımı ile yapıldı. İlk işlem dolayısıyla Bulgaristan’dan deniz yoluyla hareket eden Burgaz Valisi Cholakow Valcho İvanov, Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, Burgaz Liman Müdürü Diyan Valkov ile beraberindeki yetkililer İğneada Deniz Hudut Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye giriş yaptılar. 

Kırklareli’nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi Limanköy’dekiİğneada Deniz Hudut Kapısı, ilk resmi işlemini yaptı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin, Liman Başkanı Resul Ulaş ve yetkililerin karşıladığı ziyaretçiler, Hudut Kapısı’nın açılışı dolayısıyla gelen Burgaz Valisi CholakowValcho İvanov, Burgaz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, Burgaz Liman Müdürü DiyanValkov oldu.
Bulgaristan’dan deniz yoluyla gelen heyet İğneada Hudut Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaparak ilk resmi işlemi gerçekleştiren ziyaretçiler oldular.
İğneadaDeniz Hudut Kapısı’nın ilk işlemi gerçekleştirmesinin ardından bir açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Doğası, denizi, gölleri ve Longoz Ormanları ile eşsiz güzelliğe sahip olan Saklı Cennet İğneada’mıza,Bulgaristan Burgaz Başkonsolosluğumuzun refakatinde, Burgaz Liman İdaresi Başkanı Dian Dimov’un beraberindeki heyet ile birlikte, yerel yöneticiler, iş adamları ve bölgemizdeki yerleşik sivil toplum kuruşlarının temsilcilerinin katılımları ileİğneada Hudut Kapısı’nda ilk işlemi yaptık. Bu kapı ile birlikte Burgaz – İğneada limanları arasında düzenli yolcu/yük taşımacılığı için deniz yolu bağlantısının kurulması sağlanmış oldu.
Bu kapı aynı zamanda İğneada çevresindeki turizmin geliştirilmesi ve çevrenin korunması amaçlarına da hizmet edecek.
Bugün gelen heyet ile aynı zamanda AB fonlarından yararlanarak hazırlanabilecek işbirliği projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
Bulgaristan’dan tekneyle yaklaşık 2 saatte İğneada’ya ulaşılabiliyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol