‘’İlk defa bir yurttan ziyaret aldık’’

Yurt Residance Kız Pansiyonu yönetici ve öğrencileri sosyal etkinlik kapsamında Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneğini ziyaret etti. Özel gereksinimi olan bireylerle sohbet eden yönetici ve öğrenciler, derneğe yardımda bulunmak adına hediyeler sundu. 

8 Mart Kadınlar Gününde Huzurevi’ni ziyaret ederek sosyal sorumluluk hareketi gerçekleştiren Yurt Residance Kız Pansiyonu yönetici ve öğrencileri, etkinliklerine bir yenisini ekledi. Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneğini ziyaret eden gönüllü öğrencilerden oluşan heyet, dernek bünyesinde bir süredir faaliyet gösteren el işi kurslarını da inceleme fırsatı buldu. Özel gereksinimi olan bireylerle sohbet eden öğrenciler, güzel dialogların ortaya çıkmasını sağladı. Günün anısına dernek mensupları ve ziyaretçiler fotoğraf çektirdi. Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Nihal Bircan’a misafirperverlikleri için teşekkür eden yurt yönetimi, derneğe laptop hediye etti.
‘’Duyarlı olmaları bizi çok etkiledi’’
Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Nihal Bircan; ‘’Bugün derneğimizi, Yurt Residance Kız Pansiyonu Müdürü Oylum Hanım ve öğrencilerimiz ziyaret ettiler. Derneğimizin çok ihtiyacı olan bir laptop hediye ettiler. Çok mutlu olduk. İlk defa bir yurttan ziyaret aldık. Öğrencilerle gelmeleri, bu konuda duyarlı olmaları bizi çok etkiledi. Çocukların çok hoşuna gitti. İnşallah diyelim ki; bütün yurt sahipleri onlarda duyarlı olarak öğrencilerle beraber, müdürleriyle beraber çocuklarımızı ziyaret ederler. Dernekte ne etkinlikler yaptıklarını, nasıl sosyal hayata bağlandıklarını birebir kendileri de şahit olarak görürler. Eksiklerimizi giderme anlamında yardımcı olurlar.’’
‘’Herkesi dernek binamızı
ziyarete bekleriz’’
Dernek binasında verdikleri kursta bir ayı geride bıraktıklarını ifade eden Bircan; ‘’Çalışmalar çok güzel. Çocuklar zevkte almaya başladılar. Ailelerin büyük memnuniyeti var. Çocukların huyları çok değişmeye başladı. Uyumayı seven öğrencilerimiz, uyanmakta zorluk çeken öğrencilerimiz sabah erkenden kalkıp kendi kahvaltılarını hazırlamaya başlamışlar. Çok erkenden servis beklemeye başladılar. Bazı down sendromlu öğrencilerimizin çok fazla tikleri ve titizlikleri vardı. Hiçbir şeye dokunmuyorlardı. Şimdi çok güzel boya yapıyorlar. Yemedikleri yemeği yemeye başladılar. Baya bir huylarında değişiklik oldu. Burada velilerin bizlere dönüşü güzel oldu. İnanılmaz mutlular.
Çok güzel arkadaşlıkları var. Biliyorsunuz Barış’ın doğum gününü yaptık. Öğretmenim benim de doğum günüm var. Onu da kutlayabilir miyiz? Diye öğrencilerimiz soruyorlar. O anlamda çocuklarımızda bir heyecan oldu. Çocuklarda davranış bozuklukları vardı. Onlar düzeldi. Birbirlerine karşı diyalog ve sıcaklıkları oluştu. Cumartesi ve Pazar tatiliz çocuklarımız kursu bekliyor. Diyorlar ki; öğretmenim seni çok özledim. İnanılmaz bir sevgi ve hoşgörü var. Dışarıdan gelen misafirlere karşı da çok mutlu oluyorlar. Kapı çaldığında kimin geldiğini merak ediyorlar. Herkesi dernek binamızı ziyarete bekleriz. Çocuklarımızla vakit geçirsinler. Aslında en güzel terapinin bu olduğunu söyleyebilirim’’ dedi.
‘’Amaç farkındalık yaratmak’’
Yurt Residance Kız Pansiyonu Müdürü Oylum Karaca; ‘’Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği’ne çocuklarımızı ziyaret amacıyla geldik. Buraya gelmemizdeki amaç farkındalık yaratmak. Daha önce 8 Mart Kadınlar günü için öğrencilerimizle beraber huzur evine ziyarette bulunduk. İkinci etkinlik olarak ta burayı tercih ettik’’ dedi.
‘’Kırklareli’nde bu tür etkinlikleri yapan böyle yurtlar yok’’
Yurdun organizasyon işlerinden sorumlu Sertaç Arslan; ‘’Bir nevi destek olmak amacıyla geldik. Kırklareli’nde bu tür etkinlikleri yapan böyle yurtlar yok. Öncelikle bu tür faaliyetleri duyurmak istiyoruz. Gönüllü olarak bu tür faaliyetleri yürütüyoruz. Yurt yönetimi ve öğrencilerimizle bu tür faaliyetleri yapmak istiyoruz. Gönüllük esasına dayanan bu tip faaliyetleri ilerleyen dönemde de yapmak istiyoruz’’ dedi. Ziyaret derneğin konuklarına ikramda bulunması ve bir sonraki etkinlikleri planlamasıyla sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol