“İlk defa 12 milyonluk ödenek geldi”

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı, Kırklareli merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda İl Başkanı Alper Çiler, 15 yıllık dönemde Kırklareli’ne ilk defa 12 milyon lira gibi hükümetten KÖYDES kapsamında ciddi bir ödenek geldiğini anımsatırken, yerel ve ulusal gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da, hükümetin gönderdiği ödenekleri en adil ve en verimli şekilde kullanmak için çalıştıklarını söyledi. Marmara bölgesinde önemli projelerin yapılmakta olduğunu ve bundan Kırklareli’nin de önemli şekilde etkileneceğini kaydeden Minsbolmaz, bölgedeki gelişmeleri doğru okumak gerektiğini belirtti.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı’nın merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik düzenlediği istişare toplantısı Lozengrad Otel’de yapıldı. Toplantıya Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, söz konusu toplantıyı uzun süredir planladıklarını ancak çeşitli zaman uyuşmazlıkları nedeniyle ancak gerçekleştiğini ifade etti. Toklucu, “Merkez ilçe muhtarlarımız ile daha önce planladığımız ancak bu güne nasip olan muhtarlarla istişare toplantımız ile amacımız karşılıklı istişarede bulunmak. Muhtarlarımızı vatandaşla devlet arasındaki en yakın temas noktalarından biri. Bizlerde siyaset kademesi olarak halkımıza hizmet etme şiarında olduğumuz için yaklaşan seçimler öncesi yerel yönetimlerle alakalı kalan bir sene içerisinde bu güne kadar yapılanlar ve bundan sonra yapılacak yatırımlar hakkında karşılıklı istişarede bulunarak nasıl bir Kırklareli olmasını istediğinizi sizlerden de duymak istedik” dedi.
12 milyon lira ödenek geldi
Ardında konuşan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler de, AK Parti’nin iktidarlığındaki 16 senede az veya çok hizmetler olduğunu belirterek öncelikle muhtarlardan helallik istedi. Ellerinden geldiğince sorunları çözmeye çalıştıklarını aktaran Çiler, köylerin sorunlarının çözümüne yönelik kullanılacak olan son gelen ödenek miktarını anımsatarak gelen KÖYDES kapsamındaki 12 milyon liralık ödeneğin bu gene kadar gelen en yüksek ödenek olduğunu kaydetti. Çiler, “2006 yılında 11 bin 800 lira bir para gelmişti KÖYDES ödenekleri ile ilgili. Yaklaşık 15 yıllık bir süre içerisinde ilk defa bu dönem 12 milyon liralık bir yatırım geldi. Bu yatırım Başbakanlık ödeneklerinden çıkan hükümetin bir yatırımı. En faydalı olacak biçimde dağıtımına çalışıyoruz. İnşallah sizlerin de başınızın dik gezeceği hizmetler yaparız” diye konuştu.
Gönderilen 12 milyon liralık ödenekten memnun olduklarını işaret eden İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam da, “9 yıldır buradayım ilk defa böyle bir para geldi. 12 milyon 400 bin lira gibi bir para geldi. Merkez İlçe Başkanımıza çok teşekkür ederim Lüleburgaz daha büyük ilçe olmasına rağmen merkez ilçeye 2 milyon 770 bin lira payı bize kattı. Bunu ilk başta Ankara’nın önerdiği şekilde köylerde su sorunu kalmayacak şekilde su ve kanalizasyon işlerine aktarılacak. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum köylerimiz şu anda Merkez den daha güzel. Sizlerin huzurunda Sayın Milletvekilime ve İl Başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.
Özünde yerel yönetim kökenli bir partiyiz
Toplantıda son olarak AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da siyasi kariyerinin önemli adımlarını İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı döneminde attığını anımsatarak özünde yerel yönetim kökenli bir parti olduklarına işaret eden Minsolmaz, bu anlamda yerel yönetimleri çok önemsediklerini vurguladı.
Minsolmaz, “Çok hızlı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye tarihinin en sıkıntılı dönemlerini yaşıyoruz. 15 Temmuz gibi hiçbir ülkenin başına gelmeyen bir olayı yaşadık. Bir yandan da halkla, muhtarlarla temasımızın sürmesi gerekiyor. Faaliyetlerimizi bu yıl artarak devam edecek. Bu yıl 6 milyon lira civarında bir ödenek var iken bunu 12 milyon 450 bin lira seviyesine çıkartmayı başardık” dedi.
2019 seçimleri
Konuşmasında yerel ve ulusal gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Minsolmaz’ın konuşmasından satır başları şöyle; “2019 yılında üç seçim birden yaşayacağız. Türkiye artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmeyi referandumda almış olduğu kararla kabul etmiş oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde öngörülen bundan sonra artık ülkemizde Başbakan olmayacak. Hükümet Cumhurbaşkanlığı çatısı altında teşekkül edecek. İki başlı sistem diye zikredilen bir yanda cumhurbaşkanı bir yanda başbakan olan ve bu güne kadar değişik dönemlerde sıkıntılara neden olmuş, hükümetlerde krizlere neden olan siyasi uyumsuzluk kaldırıldı. Yine Meclis faaliyetlerini sürdürecek ve yargı...
2019 seçimlerinin bu anlamda önemi var birincisi yerel seçimler. Yine muhtarlar, il genel meclis üyeleri ve belediye başkanları seçilecek. Yine Kasım ayında yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek. İttifakla ilgili çok şey söylendi. Televizyonlardan takip ediyorsunuz. Önceden koalisyon oluyordu. Zıt dünya görüşlerindeki siyasi partiler vatandaşa ortak bir beyanda bulunmadan seçildikten sonra oyları yetmediği için koalisyon kuruyorlardı. Şimdi ise seçimden önce birbiriyle uyumlu partilerin ittifaklarını deklare etmeleri ve bunu ortaya koymaları. Dolayısıyla ittifak kanunundaki temel nokta budur.”
Marmaradaki gelişmeyi doğru okumalıyız
“İlimizde geçen gün Valimizin başkanlığında bir Kırklareli vizyonuna ilişkin toplantı yaptık. Bunu ilerleyen aşamalarda ilimizin muhtarlarına kadar, sivil toplum temsilcilerine kadar, seçilmişlere kadar genişletilmesini düşünüyoruz, çünkü ilimiz özellikle merkez önemli. İlin diğer bütün her yeri ile ilgili kararlar burada alınıyor. İl müdürlükleri, kamu kurumları burada. Üniversite ile il merkezi daha da büyüyor. Kentin büyütülmesi gerekiyor. Bölgemizin bütününü ilgilendiren bir süreç. Marmara bölgesinde bir gelişme var bunu doğru okuyamazsak Kırklareli’de yapacağımız hiçbir işi doğru oturtamayız. Bunun başında İstanbul’da yeni havaalanı geliyor, Kanal İstanbul geliyor, 1915 Çanakkale Köprüsü geliyor. Kırklareli’nin bununla ilgisi ne derseniz Kırklareli’ne etkisi çok fazla. 356 bin nüfuslu bir şehiriz. Tekirdağ ve Edirne ile 3 ilin nüfus toplam 2 milyon ama Türkiye’nin en değerli kara parçasıyız. Bir yanımızda Türkiye ekonomisinin yarısını ihtiva eden İstanbul var. Bir yanda da yanımızda Avrupa Birliği var. Trakya’nın ve Kırklareli’nin yakın zamanda ne kadar gelişeceğini öngörmek gerekiyor. Bununla ilgili planlamalar yapılıyor. Özellikle 1915 Çanakkale Köprüsü başladı. Bu köprünün bölgeyi ve ilimizi doğrudan etkileyeceğine şüphe yok.”
Dünyada yürüyen 10 mega projenin 6’sı ülkemizde.
“Dünyada yürüyen 10 mega projenin 6’tısı ülkemizde. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Çanakkale Köprüsü ile ilimizin alakası ne? Biz bir Trakya olarak çıkmaz sokağız. Ama 2023’te 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete girdiği zaman Marmara Denizi’nin tamamını dolaşan bir rink olacak. İstanbul’dan çıkan bir insan hiçbir kesintiye uğramadan Balıkesir’e, Tekirdağ’a gelebilecek. Mal ve hizmetlerin tamamı Marmara Denizi etrafında hiçbir çıkmaz sokağa girmeden iletilebilecek. Bunun yansımalarından Kırklareli önemli bir şekilde etkilenecek. Kent adına doğru kararlar almamız gerekiyor aksi taktirde kent adına sıkıntılı süreçlere gebe oluyor.”
Ödenekleri adil ve verimli
kullanmaya çalışıyoruz
“Köylerin hiçbirini ayırt etmeden oranın önceliklerine göre ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Biz adil olmaya çalışıyoruz. Adil olmanın temeli de a partisi b partisi gibi çalışarak olmuyor. Kırklareli Belediyesi CHP’li ama arıtma tesisini biz yaptık. Babaeski Belediyesi CHP’li arıtma tesisini biz yaptık. Vize Belediyesi MHP’li atıksu arıtma tesisini biz yaptık. Pınarhisar Belediyesi CHP’li arıtsu arıtma tesisini biz yaptık. Lüleburgaz Belediyesi CHP’li 8 milyon Auro hibe çıkarttık. Burada verilen taahhüt millete verilen taahhüttür. 250 bin vatandaşımız köyde kentte nerede yaşarsa yaşasın öncelikli olarak hizmet kalitesini artırmak lazım. Benim görevim, valimizin görevi, il genel meclisimizin görevi bu 12 milyon lirayı adil ve verimli bir şekilde paylaştırmak. Ve gerçekliği olmayan bir proje için sırf o muhtarın gönlünü almak, köy halkının oyunu almak için sarf etmemek. Kaynaklarımızı ne kadar artırsak ta hala sınırlı. En fazla insanın hizmetine sunarak en kritik işi yapmak.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol