İlk arpa Ticaret Borsasına geldi

Kırklareli’nde hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışı Kırklareli Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. Açık arttırma usulüyle satılan arpanın kilogramı 10 lira 60 kuruş oldu. Bu yılın ilk mahsulü Dolhan Köyünden Cemalettin Akdoğan tarafından yetiştirilen arpa oldu. Yapılan temsili satış sonrasında ilk arpayı Eroğlu Tekstil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Eroğlu satın aldı. Başkan Altıntel, ilk mahsul için "Memleketimize hayırlı olsun, bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen ilk arpa satışı 06 Haziran Çarşamba günü saat 15.00’da da Kırklareli Ticaret Borsası’nda yapıldı. Sezonun İlk Arpa Satışına; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Vekili Hikmet Yıldırım, Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, kamu kurumlarının yöneticileri, muhtarlar, üyeler ve üreticiler katılım gösterdi.
“Geçen seneki fiyatlara göre
daha iyi olacak”
Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel bu yılın bolluk yılı olacağını söyleyerek, “Çok güzel bir yıl yaşayacağız. Verim çok iyi, kalite çok iyi, fiyat da çok iyi olacak. Çevrede birçok yer ile görüşüyorum. Yani geçen sene ki fiyatlara göre daha iyi olacak. Bu yıl bolluk yılı olacak. Kırklareli'ne katma değer sağlayacak” şeklinde konuştu.
“Çiftçilerimiz
inşallah emeğinin
karşılığını alırlar”
İlk Arpa satışında bir konuşma gerçekleştiren Vali Osman Bilgin, “Bugün arpa ile ilgili önemli bir gün. Bu Türkiyemizin çeşitli Borsalarında farklı ürünler ile ilgili tanıtım amaçlı ve özellikle sembolik bile gözükse de önemli olan burada ilk arpa satışında vatandaşımızın, çiftçimizin yararlanması yönünde katkı sağlanacak bir ortam olacak. Çiftçilerimiz inşallah emeğinin karşılığını alırlar. Başta Borsa Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Açık arttırma
1 liradan başladı
Konuşmaların ardından katılımcıların önlerine bırakılan birer tutam arpa ile birlikte açık artırma başladı. Dolhanlı Cemalettin Akdoğan’nın mahsulü için katılımcılar sırasıyla teklif verdiler. 1 lira ile başlayan teklif açık arttırma usulü ile devam etti. Uzun süre devam eden açık artırmada fiyat 10 lira 60 kuruş seviyesine çıktı.
İlk mahsulün sahibi Metin Eroğlu
Dolhanlı Cemalettin Akdoğan’ın 2018 Yılı İlk Mahsulü olan arpa, sembolik olarak 150 Kilogram üzerinden satışa sunuldu.  Açık arttırma usulü gerçekleşen satış sonunda ilk mahsul 10,60 TL ile Eroğlu Teksitil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Eroğlu’nun oldu.
Üretici Cemalettin Akdoğan’a
hediye verildi
Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel'in, bölgemizdeki tüm üreticilerimize verimli ve hayırlı bir sezon dilediği törende Dolhanlı Cemalettin Akdoğan’a yönetim kurulu adına hediye takdim edildi. Çektirilen hatıra fotoğraflarıyla birlikte tören sonlandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol