İlk Dönem Uzaktan Eğitim

Ülkemizi ve Dünyayı etkisi altına tutmaya devam eden Covid-19 nedeniyle pek çok alanda kısıtlama ve önlemler hayata geçirilmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Yüksek Öğretim Kurumu’na gönderilen tavsiye yazısı ile üniversitelerin Güz Döneminde uzaktan (online) eğitim ile yapılması tavsiye
edilmişti. Kırklareli Üniversitesi Senatosu 9 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği toplantı sonrası yaptığı açıklamayla 2020-2021 Akademik Yılının Güz Döneminin yani ilk döneminin uzaktan eğitim ile olacağını duyurdu.

Kırklareli Üniversitesi senatosu 110 Sayılı Senato Toplantısında aldığı kararla Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine kötü haberi verdi. Yaptığı duyuru ile 2020-2021 Akademik Yılının Güz Döneminin online eğitim ile yürütüleceğini ifade etti.
Yapılan yazılı açıklamada; “09.09.2020 tarihinde Üniversitemizin 110 Sayılı Senato Toplantısında aldığı karar gereğince Üniversitemizin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Güz Dönemi dersleri uzaktan öğretim yöntemiyle Çevrimiçi (Online) yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Açıklama sonrası uygulamalı derslerin ve sağlık bölümlerinin ders ve stajlarının nasıl yapılacağı merak edilirken, bölüm akademisyenleri bu tip derslerin ödev usulü ile gerçekleşeceğini kaydetti. Paylaşılan açıklama sonrasında öğrenciler sosyal medyadan Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli fotoğrafları paylaşarak özlem ve üzüntülerini ifade ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol