İlimize gelen yolcuların ateşleri ölçülecek

İl Sağlık Müdürlüğünün koordine ve denetiminde belediye zabıta ekiplerince ilimiz genelindeki tüm otobüs terminallerine gelen yolcuların ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 38oC ve üzerinde olanların ilgili sağlık birimlerine bildirileceği açıklandı.  

Kırklareli Valiliği yaptığı bilgilendirmede, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesine istinaden gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda; ilimiz genelindeki tüm otobüs terminallerine gelen yolcularımızın, İl Sağlık Müdürlüğünün koordine ve denetiminde belediye zabıta ekiplerince ateş ölçümünün yapılarak, 38oC ve üzerinde olanların ilgili sağlık birimlerine bildirilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyulur. “ ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hileye sınır yok 30 Mart 2020 Pazartesi 19:13:08

    Diyanetin umrecileri karantinadan kurtarmak için dağıttığı iddia edilen ateş düşürücü ilaçlar kullananlar nasıl tespit edilecek?

  2. "Dağıttığı idda edilen" dediğin haberin gerçekliği ne ki ? İddayla -miş -mışla saçma sapan yorumlar yazıp durmayın. Halk sakin olmak isterken sizin gibi klavye delikanlıları suyu bulandırmak derdinde. Umrecilerle derdiniz bitmiyor bir türlü.