İlimizden 4 projeye Trakya Kalkınma Ajansından destek

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım Aralık dönemi değerlendirme sürecinin ardından desteklenmeye hak kazanan projeler belirlendi. 14 adet projenin yer aldığı listede ilimizden de destek alan 4 tane proje bulunuyor.

2018 Yılı Teknik Destek Programı Kasım-Aralık dönemi değerlendirme süreci tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler açıklandı. 14 adet projenin bulunduğu listede en çok destek alan il 7 proje ile Edirne oldu. Edirne’yi 4 proje ile Kırklareli takip ederken Tekirdağ’dan 3 proje destek aldı. Değerlendirme sürecinin ilk aşaması olan ön inceleme sürecinde 2018 Yılı Teknik Destek Programı Başvuru Rehberinin ‘2.3.1 Ön İnceleme’ bölümünde yer alan kıstaslara göre idari ve uygunluk kontrolleri yapılmış olup, 45 adet proje başvurusunun 40’ı ön inceleme aşamasını geçti.
14 proje başarılı olarak seçildi
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından destekler ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Ön inceleme sürecinde uygun bulunan toplam 40 proje başvurusunun 25 tanesi, 2018 Yılı Teknik Destek Programı Başvuru Rehberinin ‘2.3.2 Nihai Değerlendirme’ kısmında yer alan açıklamalar ile tablodaki mevcut kıstaslar kapsamında yapılan teknik ve mali değerlendirmeler sonucunda 65 ve üzerinde puan almıştır ve başarılı olmuştur. Başarılı proje başvurularının, kalan program bütçesi göz önünde bulundurularak en yüksek puan alan ilk 14 tanesi asil listede destek almaya hak kazanmış olarak listelenmiştir. Yedek başarılı proje başvuru listesinde ise aldıkları puana göre sıralanmış olan 11 proje mevcuttur. Asil listede yer alan projeler arasında sözleşmeden feragat eden olması veyahut farklı nedenlerle ek kaynak oluşması durumunda aşağıda listelenen yedek projeler sırasına göre sözleşme imzalamaya davet edilebilecektir.”
Kırklareli’nden destek alan projeler; Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan İkinci Kademe ve Ortaöğretimde STEM Yaklaşımı Eğitimi projesi, Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Teknik Personeline Netcad eğitimi verilmesi projesi, Kırklareli Üniversitesi tarafından oluşturulan Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi Mesleki Gelişim Eğitimi projesi ve Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan İletişim Metodları Ve Beden Dili Okuma Teknikleri Eğitimi Projesi olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Vaaay.... Kalkınma Ajansı.... Geçen Projeler.... Ben en çok geçmeyen ya da kaynak ayrılamayanları merak ettim....