İlimizde yatırımlar hız kesmeden devam ediyor

Önceki gün Kırklareli Cazibe Merkezi’nde Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirilen Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı 1. Dönem Toplantısı’nda Kırklareli’nde tamamlanan ve gerçekleşmesi öngörülen projeler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Toplantıda Kırklareli’ndeki tarım, madencilik, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinde tamamlanan ve yapılması planlanan projeler ile ilgili sunumlar yapıldı.

Önceki gün Kırklareli Cazibe Merkezi’nde Kırklareli Valisi Osman Bilgin başkanlığında gerçekleştirilen Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu 2019 yılı 1. Dönem Toplantısı’nda Kırklareli’nde tamamlanan ve gerçekleşmesi öngörülen projeler hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Toplantıda Kırklareli’ndeki tarım, madencilik, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinde tamamlanan ve yapılması planlanan projeler ile ilgili sunumlar yapıldı.
Yapılan toplantıda 2018 yılında Kırklareli’nde 36 kamu, kurum ve kuruluşu tarafından 800 proje uygulandığı, projelerin toplam tutarının 2. 773. 224.281 TL olduğu belirtildi. 2018 yılı programında 495.198.674 TL ödenek olduğu ve bu ödeneğin 306.856.735 TL’lik kısmının harcandığı, 2018 yılı ödeneğine göre yüzde 62, gönderilen ödenek miktarına göre yüzde 80 parasal gerçekleşme sağlandığı ifade edildi. Biten proje sayısı ise 436 olarak açıklandı.
Ulaştırmada yatırımlar ne durumda?
Toplantıda verilen bilgilere göre Karayolları tarafından yapılan Kırklareli-Edirne bölünmüş yolu, Alpulu Sinanlı Köprüsü, İl Özel İdaresi tarafından köy yollarına yapılan asfaltlama, parke kaplama, köprü, sanat yapısı, bakım ve onarım çalışmaları, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan mevcut demiryollarının yenilenmesi, bakım ve onarımlarının yapılması çalışmaları, BOTAŞ tarafından Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılayacak ve Rusya doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Türk Akımı Kara Kısmı-1 Doğal Gaz Boru Hattı projesiyle ilgili çalışmaların sürdüğü ifade edildi.
Tarım,
madencilik ve enerji ve sağlık
alanlarında
yatırımlar ne durumda?
Verilen bilgilere göre tarımda DSİ tarafından Üsküp Göleti sulamasının tamamlandığı, 5 baraj, 2 gölet, 6 sulama tesis ve 12 dere ıslah inşaatının devam ettiği, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormancılıkla ilgili kadastro, ağaçlandırma, yol yapım ve bakım işletmecilik faaliyetlerinin sürdüğü ifade edildi. Madencilik alanında Türkiye Petrolleri Trakya bölge müdürlüğü tarafından arama ve sondaj çalışmaları ile MTA Marmara Bölge Müdürlüğü tarafından Kırklareli’nde demir arama çalışmalarının tamamlandığı belirtilirken, enerji alanında ise TEİAŞ 20. Bölge Müdürlüğü tarafından Trafo merkezlerinin yenilenmesi ve yeni elektrik iletim hattı çekilmesi çalışmalarının devam ettiği açıklandı. Sağlık alanında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Lüleburgaz Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Pınarhisar Devlet Hastanesi, Demirköy Hastanesi yapım çalışmalarının devam ettiği, Vize Devlet Hastanesi’nin inşaatına başlanacağı ifade edildi.
Eğitimde
yatırımlar ne durumda?
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kırklareli Özel Eğitim Okulu, Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi ve Pınarhisar Öğrenci Pansiyonu inşaatlarının devam ettiği, Yeni okul yapılmasıyla ilgili hazırlık çalışmaları sürdüğü, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Kayalı Yerleşkesinde 62 derslikli 3. Merkezi Derslik ve Kayalı Yerleşkesinde mevcut futbol sahasının tribün üstünün kapatılması inşaatının devam ettiği, YURT-KUR'un Babaeski (300 kişilik kız) ve Lüleburgaz Yurt (400 kişilik erkek) inşatlarının ve İl Özel İdaresi tarafından Vali Faik Üstün İlköğretim Okulu ve Defterdar Evi'nin ise restorasyonunun tamamlandığı bilgisi verildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, kazı ve yeni kütüphane binası yapılması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü, Eski eserlerin restorasyonu ve yerel kültürel etkinliklere destek sağlanmasına devam edilerek Avrupa Birliği projeleri kapsamında faaliyetler yürütüldüğü, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Demirköy'de Demir Dökümhanesi içindeki Mescit ile Babaeski Cedit Ali Paşa Cami ve Pınarhisar Hundi Hatun Camisinin restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi.
Spor alanında ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Kavaklı Futbol sahasının çim kaplanması, portatif tribün, soyunma odaları yapımı ve aydınlatma işlerinin tamamlandığı, İl merkezinde yeni spor salonu inşaatı devam ettiği açıklandı.
Diğer kamu
hizmetlerinde
yatırımlar ne durumda?
İl Özel İdaresi tarafından köylerde içme suyu tesislerin yapım, yenileme, bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği, İller Bankası tarafından Büyükmandıra içme suyu deposu, Demirköy içme suyu inşaatı bitirildiği, Kavaklı içme suyu inşaatı devam ettiği, İller Bankası tarafından Kavaklı, Büyükmandıra, Büyükkarıştıran ve Evrensekiz kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri ile Ahmetbey kanalizasyon inşaatı bitirildiği, Alpullu, Karahalil ve Pehlivanköy atıksu arıtma tesisi ile Kıyıköy kanalizasyon inşaatının devam ettiği, 6 belediyenin imar planının yapıldığı ifade edildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası yapımının ise devam ettiği bilgisi aktarıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol