İlimizde Covid-19 Toplumsal bağışıklık düzeyi ölçülüyor

İl Sağlık Müdürlüğü Covid-19 hastalığına karşı toplumsal bağışıklık düzeyinin ölçülmesi ve COVID-19 hastalığına yönelik gereken enfeksiyon kontrol-koruma önlemlerinin alınmasında yol göstermesi amacıyla rastgele belirlediği 1380 haneye ulaşılarak her haneden bir kişiye test uyguluyor. Bu kapsamda 20 filyasyon ekibi saha çalışmalarına başladı.

Bilindiği üzere Çin’in Hubei eyaletinin Wuhan şehrinde başlayıp tüm dünyaya yayılan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 30 Ocak’ta “Uluslararası Boyutta Halk Sağlığı Acil Durumu” , 11 Martta ise Küresel Pandemi olarak tanımlanan COVID-19 salgınına karşı Sağlık Bakanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde alınan kontrol-koruma önlemleri sayesinde ülkemiz ve ilimiz adına birçok aşama kaydedildi.
Aileler rastgele belirlenecek
Hastalık ile mücadele çalışmaları kapsamında Toplumsal bağışıklık düzeyini ölçmek adına vatandaşlara testler uygulanacak. 1380 aileden 1 bireye uygulanacak test hakkından yapılan açıklamada, “Toplumsal bağışıklık düzeyi; Bir toplumdaki belli orandaki kişinin herhangi bir enfeksiyon hastalığına karşı bağışık hale gelmesi durumunda, tüm toplumun o hastalığı karşı korunmasını ifade etmektedir. Bu kapsamda toplumsal bağışıklık düzeyinin ölçülmesi ve COVID-19 hastalığına yönelik gereken enfeksiyon kontrol-koruma önlemlerinin alınmasında yol göstermesi amacıyla TÜİK’in ilimiz genelinde rastgele belirlediği 1380 haneye ulaşılarak her haneden bir kişiye burun boğaz sürüntüsü ve kan testi uygulaması yapılmaktadır.
Bu amaçla; Müdürlüğümüze bağlı Toplum Sağlığı Merkezi/İlçe Sağlık Müdürlüklerinin bir hekim ve hekim dışı sağlık personelinden oluşan 20 filyasyon ekibi saha çalışmalarına başlamıştır” denildi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol