İlimizde Biontech Aşısı Uygulanmaya Başladı

İlimizde vatandaşların aşılama süreçleri devam ediyor. Şimdiye kadar Çin’den gelen Sinovac aşısı olurken, dün itibariyle Alman menşeili Biontech-Pfizer uygulanmaya başlandı.

Türkiye'de kullanım onayı alan BioNTech ve Pfizer ortak üretimi koronavirüs aşısı dünden itibaren vatandaşa ücretsiz olarak uygulanmaya başladı.
Türkiye’de koronavirüs aşısı olarak bugüne kadar yalnızca Çinli üretici Sinovac’ın virüsü kullanılıyordu. Dün itibariyle BioNTech ve Pfizer’in ortak üretim koronavirüs aşısı da ülkemizde ve ilimizde uygulanmaya başladı. Vatandaşlar hangi aşıyı olmak istediğini seçebilecek.
İl Sağlık Müdürlüğü konuyla alakalı gerçekleştirdiği yazılı açıklamada; “İlimizde mRNA Covid aşısı (Biontech-Pfizer) 2 Nisan 2021 Cuma günü uygulanmaya başladı. Aşısı sisteme tanımlanmış olan 60 yaş üzeri vatandaşlarımız ve eşleri, risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alan vatandaşlarımız Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde mRNA Covid (Biontech-Pfizer) aşısını yaptırmaya başladılar” ifadelerini sarf etti. (B.Uçarkuş)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol