İlimiz hayvansal gıda üretiminde marka olacak

Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında "Kırklareli Tarımda Projelerle İlerliyor" eğitim projesi imzalandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda hazırlanan proje ile Kırklareli’nde kırsal kalkınmanın hızlanması yetiştirilen et, süt ve bal gibi gıda maddelerinin kalitesini ve verimini arttırmak amaçlanıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda, tarım ve hayvancılık faaliyet alanlarında yeni fikirleri ve yeni oluşumlara önem verdiği 2019-2023 stratejik plan doğrultusunda, İl Müdürlüğü personelinin eğitimini onaylayan “Kırklareli Tarımda Projelerle İlerliyor” projesi Trakya Kalkınma Ajansında düzenlenen imza töreni ile birlikte hayata geçti. Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'in katılımları ile gerçekleşen imza töreninde projenin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.
“Kırklareli tarım ve hayvancılık yönünden de yüksek potansiyeli olan bir şehirdir”
Tarım ve Orman Müdürü Özel imza töreninde gerçekleştirdiği konuşmada Kırklareli’nin tarım ve hayvancılık alanında çok önemli bir şehir olduğundan bahsederek, “Kırklareli et, süt ve özellikle bal gibi hayvansal kaynaklı gıda üretiminde ülkemizin nadir şehirlerindendir.
Bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda 2023 yılından da önce bu ürünlerin kalitesini, verimini arttırmaya yönelik projeler hazırlayacağız. Projelerimiz gıdalara yönelik olarak başlayacak fakat bununla da sınırlı değil. Kırklareli tarım ve hayvancılık yönünden de yüksek poteasiyeli olan bir şehirdir. İnşallah ilimizin refah seviyesini arttırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
İmzalar atıldıktan sonra Genel Sekreter Şahin, Trakya bölgesinde yerli tohum ve hayvancılık üzerine çalışma yapmayı hedeflediklerini ve bu konu ile ilgili Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak projeler yapmayı hedeflediklerini ifade etti.
Yeni projeler yolda
Söz konusu proje ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında kırsal kalkınmanın hızlanması ve kısa bir vadede dahi sonuçlar alınması bekleniyor. Düzenlenecek eğitimden sonra görevlendirilecek proje ekibi bu hedeflere yönelik çalışmalar yapacak ve yeni fikirlerle, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında yeni projelere imza atacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol