“İlimiz hayvancılık açısından daha iyi konumda olabilir”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, dün gerçekleştirdiği çeşitli kuruluş ziyaretleri kapsamında saat 17:30’da Ziraat Odası Başkanlığı’nda misafir edildi.

Oda Başkanı Ekrem Şaylan ve oda yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Bilgin, nezaket için teşekkür ettiğini belirterek söze, Kırklareli’yi değerlendirerek başladı.
Göreve geldiği günden bu yana şehir ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için çaba sarfettiğini ifade eden Bilgin; “Bilgimiz arttıkça yapmış olduğumuz çalışmalar da artacak. Eylül ayından itibaren daha yoğun bir sürece gireceğiz ve yeni çalışmalar yapacağız. Çünkü bilmek ve öğrenmek, öğrendiğimiz şeyi hayata geçirmek asli görevimizdir. İnsan bilmediği işe yabancı olur ve o işe eğilemez.
Bu yüzden önceliğimiz bilmek, bilgilenmektir” dedi.
Kırklareli’nin potansiyeli, avantajları ve dezavantajları konusunda hakimiyet sağladıklarını belirten Bilgin sözlerine şöyle devam etti:
“Kırklareli hem ticari yönü geliştirilebilecek bir kent, hem de bir tarım kenti. Bu manada ziraat odalarına büyük görev düşüyor. Şehrimiz, özellikle hayvan varlığı ve bitkisel üretim açısından çok önemli bir noktada. Ülkemizdeki önemli yerlerden birisi. Hele ki hayvancılık açısından çok daha iyi konumda dolabilir.”
Kırklareli’nin hayvancılık anlamında hak ettiği noktada olmadığının altını çizen Vali Bilgin, mevcut durumun çok daha üstünde olma gücünü barındırdığını anlattı ve “İnşallah bununla ilgili hem sizler, hem bizler, hem de kurumlarımız elele vererek daha iyi olması yönünde çalışmalar yapacağız” dedi.
Vali Bilgin ve oda yönetim kurulu sonrasında sohbet ederek mevcut sorunları değerlendirdi, yapılması gerekenler üstüne fikir alışverişinde bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol