İlimiz En Çok Vaka Görülen İkinci Şehir

Küresel Salgın Koronavirüsün güncel vaka haritası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından 27 Aralık (dün) paylaşıldı. Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından yaptığı yazılı açıklamada 11-17 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarının güncellendiği haritayı yayınladı. İlimiz 100 bin kişiye oranla 445,63 vaka sayısına sahip olarak açıklanırken, listede vaka sayışlarında azalış olan illerden birisi oldu. Buna rağmen güncel vaka sayılarında en yüksek illerden olan Kırklareli, 456,84 ile en çok vaka görülen Çanakkale’nin ardından ikinci sırada yer aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından, 11-17 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarının güncellendiği haritayı ve vaka sayısı en çok artan illerin listesini paylaştı.
Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından, il bazında her 100 bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı açıklarken 81 ilin mevcut durumlarını açıkladı.
Geçen Haftaya Göre
Vakalarda Düşüş Var
Kırklareli100 bin kişiye oranla 445,63 vaka sayısına sahip olarak açıklanırken, listede vaka sayışlarında azalış olan illerden birisi oldu. Buna rağmen güncel vaka sayılarında en yüksek şehirlerden birisi olan Kırklareli, 456,84 ile en çok vaka görülen Çanakkale’nin ardından ikinci sırada yer aldı.
11-17 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 9 il ise şöyle: Rize, Isparta, Artvin, Eskişehir, Trabzon, Kastamonu, Nevşehir, Ordu, Erzincan. Verilere göre, 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı İstanbul’da 244,15, Ankara’da 144,10, İzmir’de 67,97 oldu. Önceki hafta oranlar Ankara’da 158,76, İstanbul’da 245,7, İzmir’de 68,4 olmuştu.
Aşılama Çalışmaları Devam Ediyor
Koronavirüs ile mücadele çalışmaları çerçevesinde toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla aşılama çalışmaları devam ediyor. Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor. MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. (V. Abuy)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol