İlimiz Çiftçilerine 2 milyon 761 bin TL Çiğ Süt Desteklemesi Ödendi

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz 2019 yılı aralık ayı çiğ süt destekleri ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili Minsolmaz, “İlimizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak aynı zamanda süt üretimi yapan işletme sahiplerine toplam 2 milyon 761 bin 119 TL destekleme ödemesi yapıldı” dedi. 

2019 yılı aralık ayı çiğ süt destekleri ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatırıldı. Toplam 2 milyon 761 bin 119 TL olan ödemeler geçtiğimiz Cuma günü hesaplara geçti.

T.C./Vergi No ayrımı olmadan hesaplara aktarıldı
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “İlimizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak aynı zamanda süt üretimi yapan işletme sahiplerine toplam 2.761.119 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. 2019 Yılı Aralık ayı için üreticilerimize Bakanlığımızca açıklanan çiğ süt desteklemeleri 17/04/2020 Saat:18:00 den sonra T.C./Vergi No ayrımı olmadan hesaplara aktarılacaktır. Bereketli olsun inşallah” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yaptığı açıklamada; 2020 yılı tarımsal destekleme bütçesi olan 22 milyar liranın 10,5 milyar liralık kısmını bu yılın ilk çeyreğinde çiftçilerin hesaplarına yatırdıklarını anımsattı. Bu zorlu süreçte üretici ve yetiştiricilerin yanında olduklarını vurgulayan Pakdemirli, amaçlarının, salgın nedeniyle çiftçinin üretimden çekilmemesi, tarlası ve işletmesinin başında bulunması olduğunu ifade etti. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol