Ilık; “Kırklareli’nde konkordato yok

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık yazılı olarak yaptığı açıklamada Kırklareli’nde sandıldığı gibi herhangi bir konkordato ilanı olmadığını söyledi. Ilık açıklamasında şunları kaydetti;
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Değerli Üyeleri ve Kıymetli Kırklarelililer, Herkesin malumu olduğu üzere son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar yüzünden zor bir dönemden geçiyoruz. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu zor durumdan yine ülke olarak hep beraber çıkmanın yollarını arıyoruz.

Ekonomik durgunluğu aşmak için politika ve girişimler,ilgili kurumlar tarafından hayata geçirilmeye başladı.Ümit ediyorum ki bu çalışmalar sonuç verecek ve mevcut durgunluk çok uzun sürmeyecektir.
Bütün rakamların, parametrelerin yanı sıra ekonomik devamlılık, geleceğe duyulan güven ile doğru orantılıdır. Üzülerek görüyorum ki içinden geçmekte olduğumuz şu zor günlerde geleceğe olan güvenimizi sarsacak dedikodular yayılmaya çalışılıyor.
Kırklareli’nde bazı firmaların iflasın eşiğine geldiği ve konkordato (iflas anlaşması) ilan ettikleri gibi söylentiler dillendiriliyor. Bu ve bunun gibi söylemlerin asılsız olduğunu, ilimizdeki firmaların konkordato ilanı durumu olmadığını sizlerle paylaşmak isterim. Bu asılsız iddiaların kötü niyetli kişiler tarafından ortaya atıldığına hiçbir şüphe yok.
Sebebi ne olursa olsun, kamuoyunun kafasında soru işareti yaratacak bu asılsız söylemlerin mevzubahis firmalardan çok vatandaşlarımızın moraline, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine zarar verdiği aşikardır.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuya açıklık getirmeyi ve zor zamanlarda birlik ve beraberliğimizi destekleyecek duruşu sergilemeyi bir borç biliyoruz. Tüm üyelerimizi ve tüm toplum kesimlerini kenetlenmeye ve ortak geleceğimiz için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.
Kamuoyunu bilgisine önemle arz olunur...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol