“İletişim ve dayanışma temelli toplumsal duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz”

Yeşilay tarafından Kırklareli’ndeki esnaflara “Yeşilay Elçileri” projesini tanıtmak amacıyla kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. İlimizdeki bir restoranda gerçekleşen programda Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar projenin detayları ve amaçları hakkında esnaflara bilgiler verdi.

İlimizde esnaflar artık "Yeşilay Elçisi” olacak. Düzenlenen kahvaltı programında ilde riskli bölgelerdeki ve merkezde bulunan mahalle muhtarları ve oda başkanları ile bir araya gelen Başkan Açar, başlayacak olan "Yeşilay Elçileri" projesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Proje kapsamında esnaflar bağımlılıkla mücadelede elçi olacak.
Hedef grubu çocuk ve gençler
Açar projeyle amaçladıkları şeyin toplumla doğrudan ilişkili meslek gruplarında bağımlılık olgusuna karşı bir söylem ve bir duruş geliştirmek istediklerini ifade etti. Bu kapsamda Yeşilay'ın esnaflarla ortak mücadele yürütülmesi gerektiğini belirten Açar, "Hedef grubumuz olan çocuk ve gençlerimizin çoğunlukla ilişkide olduğu meslek grupları kuaförler, internet kafe sahipleri, mağazalar, kahveler ve büfeler. Esnaflarımızla birlikte bağımlılıkla mücadele alanında iletişim ve dayanışma temelli toplumsal duyarlılık geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Esnaflara büyük iş düşüyor
Esnaflardan yardıma ihtiyaç duyan gençleri Yeşilay Danışma Merkezi'ne yönlendirmelerini isteyen Başkan Açar, “Bu kapsamda tespit edilenler ile öncelikle 444 79 75 numaralı telefondan görüşmeler sağlanacak olup gerektiğinde yüz yüze görüşülerek bağımlı gençlerimizin tedavi süreci başlamış olacaktır" şeklinde konuştu.
Açar, Kırklareli Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü üyeleri ve gönüllü üyelerin de projede etkin rol alacağını aktardı. Açar, proje kapsamında "Yeşilay Elçisi" olmak isteyen esnafların 09.00-17.00 saatleri arasında 0288 212 43 53 numaralı telefonu arayarak, Yeşilay Elçisi olabileceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol